Bakan Yıldız, geçtiğimiz hafta çöken Filyos Çayı üzerindeki köprüde incelemelerde bulunurken, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız´dan bilgi aldı.

Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlarla bir arada olmak, taziyelerini iletmek, sıkıntılarını ve üzüntülerini paylaşmak ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için Çaycuma´ya geldiğini söyledi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız´dan ve yetkili kişilerden gerekli bilgileri aldığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

´´Çalışmaların çok büyük bir ekiple yürütüldüğünü görüyorum. İstanbul´dan Sinop´tan farklı bölgelerden, farklı kurumlardan beraberce bu çalışmalar yürütülüyor. Tabii ki nehir akıntısı ve miktarı çok ciddi bir oranda. Bunlar yapılan çalışmaları etkiliyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile beraber, arkadaşlarımız burada ne yapılması gerekiyorsa, onu yapıyorlar. Ben de çalışmaları bizzat yerinde görmek istedim. Yakınlarını kaybedenlere taziyelerimizi iletiyorum.´´

Açıklamasının ardında köprü yanında Kızılay tarafından açılan çadırda bulunan kayıp yakınlarını ziyaret eden Yıldız, daha sonra Yolgeçen köyündeki köy camisinde olayda ölenler için düzenlenen taziyeye katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi