Zonguldak´ta 26 öğrencinin kaldığı yetiştirme yurdunda öğrencilerin arasında konuşulmaya başlanması üzerine yurtta kalan iki öğrencinin bazı öğrencilere tecavüz ettiği ortaya çıktı. Öğrencilerin ifadesine başvuran yurt görevlileri, zihinsel engelli çocuklar 14 yaşındaki U.Ç., İ.Ö. ve E.Ç.´nin, Çaycuma Çok Programlı Lisesi´nde eğitim gören K.T. ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü´nde tedavi gören zihinsel engelli S.Ö.´nün tecavüzüne uğradığını tespit etti.


Yurt yönetiminin bilgi verdiği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, durumu Cumhuriyet Savcılığı´na bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Çocuk gelişim uzmanı eşliğinde savcıya ifade veren U.Ç., İ.Ö. ve E.Ç., yurdun tuvaleti ve yatakhanesi ile yurdun yakınındaki ormanlık alan, yurt müdürünün evinin yanındaki boş eski ev ve bir okulun arka tarafındaki tuvalette birkaç defa K.T. ve S.Ö.´nün tecavüzüne uğradıklarını iddia etti.


K.T. ifadesinde, İ.Ö. ve E.Ç.´ye böyle bir davranışının olduğunu, ancak zorlamanın söz konusu olmadığını söyledi. U.Ç.´nin iddialarını kabul etmediği, S.Ö.´nünde suçunu itiraf ettiği belirtildi.


Olayla ilgili K.T. tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na konuldu. S.Ö. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Tecavüze uğradığı öne sürülen U.Ç., İ.Ö. ve E.Ç., Düzce´deki bir yetiştirme yurduna nakledildi. Davayla ilgili Adli Tıp Kurumu´ndan gelecek raporların beklendiği belirtildi.

Kurum yetkilileri, olayla ilgili soruşturmayı doğruladı ancak bir açıklama yapamayacağını belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi