Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 7 Mart&[#]8217;ta yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğle; Ziraat Bankası&[#]8217;nın Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları belirlendi. Tebliğ uyarınca tarım işletmeleri düşük faizli kredi desteği alabilecek.

Tebliğle; damızlık süt sığırı yetiştiriciliği, damızlık et sığırı yetiştiriciliği, damızlık düve yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan besicililiği, arıcılık, kanatlı sektör, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri avcılığı, Yaygın hayvansal üretim, Kontrollü örtüaltı tarımı, Yurtiçi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, yurtiçinde üretilen sertifikalı tohum, fide, fidan kullanımı, iyi tarım uygulamaları, organik tarım, yaygın bitkisel üretim, traktör alımı, tarımsal mekanizasyon, modern basınçlı sulama, arazi alımı, İlgili bitkisel, hayvansal ve muhtelif üretim konularında verilecek olan kredi destekleri için kriterler belirlendi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık bu yatırımların desteklenmesinin önemini belirterek şunları söyledi: &[#]8220;Bölgemizin kalkınmasında tarımsal yatırımların artması ve tarımsal sanayinin gelişmesinin gerekli olduğunu her fırsatta dile getirmekteyiz. Kendimde bu sektörde yatırım yapan biri olarak tarımsal yatırımlara sağlanan bu desteklerle yatırımcılarımızın işlerinin kolaylaşacağını bu konuda önemli yatırımların hayata geçirileceğini düşünüyorum. Tarım ve hayvancılık bilinçli ve işletme düzeyinde yapılırsa bölgemiz ekonomisine katkısının büyük olacaktır. Bu yüzden bu alandaki yatırımların ekonomik işletmeler haline dönüştürülmesi açısından bu tür kredi desteklerine ihtiyaç vardır ve bu imkân en çok Ziraat Bankası tarafından sağlanmaktadır. Bankanın verdiği kredilerde faiz oranları yatırımın konusuna göre yüzde 0 ile yüzde 6 oranında olabiliyor.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi