Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak 4. Olagan İl Kongresi&[#]8217;nde il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Belediye Başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer Başkan Uçar&[#]8217;ın adaylık açıklamasında yalnız bırakmadı.

Teşkilatın tümünün görüşünün alındığını ve çıkan sonuç doğrultusunda adaylığını açıkladığını belirten İl Başkanı Hamdi Uçar, kongre takvimi açıklandığı günden bugüne kadar yapılan eleştirileri de üzüntü izlediklerini ifade ederek, &[#]8220;Aday olan iki arkadaşımızla da birlikte çalıştık. Ben bunları saygıyla karşıladım ve bu iki arkadaşımızın da bundan sonraki süreçte partimizin Zonguldak&[#]8217;taki başarısı için, birlik ve beraberliği için çalışacağına inanıyorum&[#]8221; dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan temayül yoklamasının ardından genel merkezin kendisine, kongre çalışmalarıyla ilgili talimat verdiklerini ve diğer adaylara da gerekli açıklamayı yaptıklarını söyleyen Başkan Hamdi Uçar, açıklamasında şunları söyledi:

&[#]8220;2007 yılında atamayla göreve geldik. Ardından 2009 yılında yapılan kongrede tekrar sayın delegelerimizin ve teşkilatımızın teveccühü ile bu göreve layık görüldük. 3 yıllık dönem içerisinde bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Tabi bu süreç içerisinde bir genel seçim süreci birde referandum süreci yaşadık. Bunu mevcut teşkilatımız ve ekibimizle başardığımıza inanıyorum ve teşekkür ediyorum. Kongre takvimi başladığından beri beldelerimizde ve ilçelerimizde yapılan bütün toplantılarda, kongrelerde ve genel merkezimizle yapmış olduğumuz toplantının ardından her defasında, &[#]8220;Teşkilatlarımızın birliği ve beraberliği için tek liste halinde kongrelerimizi yapacağız&[#]8221; dedim. Tabi demokrasi de zaman zaman sandıkta, zaman zamanda bir araya geldiğimizde istişare ederek uzlaşmaya varıyoruz. Bizde bu dönemde teşkilatlarımızı bir araya getirerek, uzlaştırarak tek liste halinde kongreye gitmeyi tercih ettik. Bunu şimdiye kadar belde ve ilçelerimizde başardık. Zonguldak ve Ereğli ilçemiz hariç diğer ilçe ve beldelerimizde bu süreci başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ereğli ilçemizde de inşallah genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda, gerçekten Zonguldak&[#]8217;ımıza, Ereğli&[#]8217;mize yakışır bir teşkilat oluşumu kurarak yolumuza devam edeceğiz.

KONUYLA ALAKASI OLMAYANLAR BİLE YORUMLAR YAPTI

Bu süreç içerisinde hep birlik beraberlikten ve hep teşkilatımızın bütünlüğünden bahsettim. Ama o gün bugündür bu süreci speküle etmek isteyen insanlar çıktı. Bunların hepsiniz saygı ile karşıladık. Zonguldak&[#]8217;ın kaderinden midir bilmiyorum ama bu süreçle ilgisi olsun, sadece siyasi platformda değil, ticari platformda da olabilir, diğer alanlarda da olabilir ama her ne hikmetse bu süreçle alakası olmayan insanlar işin muhataplarından daha çok yorum yaptılar. Hâlbuki konuyla ilgili uzaktan yakından ilgisi ve bilgisi olmayan insanlar bu süreci baltalamaya çalıştılar. Açıkçası bu süreç içerisinde biz tabanımıza, yaptıklarımıza güvendik. Biz belediye başkanlarımıza, teşkilat mensuplarımıza tabanımızla her defasında istişarede bulunduk. Onların tavsiye ve önerisi ne ise o doğrultuda hareket etmeye özen gösterdik. Ama bu süreçte yapılan eleştirileri de üzüntü ile izledik.

DİĞER ADAYLARI HER ZAMAN KUCAKLAYACAĞIM

Tabiî ki aday olmak isteyen arkadaşlar çıkabilir ve çıkmıştır. Aday olan iki arkadaşımızda birlikte çalıştığımız arkadaşımızdır. Ben bunları saygıyla karşıladım ve bu iki arkadaşımızın da bundan sonraki süreçte partimizin Zonguldak&[#]8217;taki başarısı için, birlik ve beraberliği için çalışacağına inanıyorum. Ben her zaman onları kucaklayacağım ve onlarla beraber olacağım. Ama şunu üzerine basarak ifade etmek istiyorum, teşkilatlarımızı basamak olarak kullanmak isteyenler, kendi egoları için bu teşkilatlarda bulunanlar ve bulunmak isteyenler, &[#]8216;ben varsam Ak Parti vardır&[#]8217; mantığıyla hareket etmek isteyen arkadaşlarımıza karşı mesafeli olacağız. Bu arkadaşlarımız bu teşkilatların içerisinde görev alamayacaklardır. Bu mantıkla hareket edenler bu partinin büyümesi için çaba sarf eden insanlar değillerdir.

TEŞKİLATIMIZDAKİ KİMSE İÇİN YOLSUZLUK YAPTI DİYEMEZ

Teşkilat içerisindeki arkadaşlarımıza yönelik zaman zaman haksız eleştiriler oldu ama biz bunların hiçbir tanesine cevap vermedik. Yine saygıyla karşıladık. Ama 3 yıllık görev sürem içerisinde ekip arkadaşlarımın hiçbir tanesinin yolsuzluk, hırsızlık yada bir takım beklentiler içerisinde olduğunu hiç kimse söyleyemez. Bu zamana kadar kimse söyleyemedi, söyleyemeyecektir de. Bu duygular içerisinde teşkilatımızda yer alan arkadaşlarımızın hiç birine yer vermeyeceğiz.

GÜÇLÜ BİR İL TEŞKİLATI OLUŞMASI İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ

Önümüzde çok önemli bir süreç var ve bu süreç içerisinde teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlik, beraberlik içerisinde daha güçlü bir Ak Partinin oluşumu için, daha güçlü bir teşkilat oluşumu için yola çıkmak istiyoruz. Burada bizim teşkilat tabanımızın, belediye başkanlarımızın tüm arkadaşlarımızın arasındaki uyum ahenk çok önemli. Biz bunu yakaladık, başardık. Bundan sonrada çok başarılı hizmetler yapacağına inandığımız arkadaşlarımız var.

7 Nisan&[#]8217;da yapılacak bir il kongremiz var. Bundan sonraki süreçte tabandaki arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda Zonguldak&[#]8217;ta çok güçlü bir il teşkilatının oluşması için çaba sarf edeceğiz. Yeni isimleri tabanımıza katmaya çalışacağız. 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak il kongremiz tek listede olsa Zonguldak&[#]8217;ta son günlerin en coşkulu ve katılımı en yüksek kongrelerimizden bir tanesi olacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Kongremiz Sayın Bakanımız Beşir Atalay&[#]8217;ın katılımıyla yapılacak.

USTALIK DÖNEMİMİZ ÇOK DAHA FARKLI OLACAK

2007&[#]8217;den 2009&[#]8217;a kadar yaptıklarımız ve kongre sürecimizden, referandum ve genel seçim süreçlerinden sonra, tabanımız ve tavanımızla yapmış olduğumuz istişarelerden sonra, genel merkezimizle yapmış olduğumuz görüşmelerden sonra 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak il başkanlığı kongremizde, Zonguldak İl Başkanlığına adayım. Bu açıklamamızda kendi kişisel açıklamamız olarak kamuoyunun karşısına çıkmadık. Teşkilatımızın, belediye başkanlarımızın, yerel yöneticilerimizin teveccühü ile Zonguldak&[#]8217;ta istikrarın devam etmesi adına, Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ustalık dönemimizin çok daha farklı geçmesi adına birlik beraberlik içerisinde bu yola çıktık. İnşallah Allah bizi mahcup etmez. Bu birlik ve beraberlik içerisinde Zonguldak&[#]8217;ta çok güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum.

GENEL MERKEZ ADAYLARI ÇAĞIRMAYACAK

Genel merkeze çağırılma diye bir şey yok. Süreçle ilgili bir takım spekülasyonlar yapıldı. Genel merkezimiz aday çıkan illerde temayül yoklaması yapıyor ve bu temayül yoklaması neticesinde bildiriliyor. Zaten telefonlar diğer arkadaşlarımıza da bunu ilettiler. O nedenle genel merkezimiz bize kongre çalışmalarımızı yapmamız noktasında talimat verdi.

YÖNETİMLE İLGİLİ BİR TAVSİYELERİ YOK

Genel merkezimizin yönetim oluşturmada tavsiyesi diye bir şey yok. Biz zaten genel merkezimizle bu konularda istişarelerde bulunuyoruz. O nedenle öyle bir tavsiyesi de yok. Elbette çeşitli tavsiyeler var. Bunlar yönetimimizin yüzde 30&[#]8217;unun bayan olacağı, 35 yaş altı olacağı, eğitim seviyesi konusunda tavsiyeleri var. Ama bu ilçelerimizde de vardı. Kadromuzda da çok yeni isimlerde olacak. Daha doğrusu yönetimin çoğu yeni isimlerden olacak.

Adaylıkla ilgili sürecin nasıl işlediğini herkes biliyor. Geçen hafta bölge koordinatör milletvekilimiz teşkilatlarımızın, belediye başkanlarımızın düşüncelerini aldı. Ardından milletvekillerimizin görüşünü aldı. Herkesin bu konudaki fikrini almış oldu.&[#]8221;

Toplantıya kimler katıldı?

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak 4. Olağan İl Kongresi&[#]8217;nde yeniden aday olduğunu açıkladığı toplantıya katılım beklenin üstünde oldu.

Toplantıya şu isimler katıldı:

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü.

Teşkilatlar oradaydı

İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Havva Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akbaş, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Ereğli İlçe Başkan Adayı İbrahim Sezer, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl ve İlçe Yönetim Kurumlu Üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili de basın toplantısını izledi.

Editör: Pusula Gazetesi