DSP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sezai Öztürkoğlu, adaylığını açıkladıktan sonra projelerini ilk olarak Pusula&[#]8217;ya anlattı. Verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirten Öztürkoğlu, herkesin Belediye Başkanı olmaya talip olduğunu söyledi.



Adım duyulsun veya reklam olsun diye Aday olmadığını belirten Öztürkoğlu; &[#]8220;Projelerim kısa vadeli değil. Yılan hikâyesine dönen projeleri hayata geçireceğiz. Eğer göreve gelebilirsem belediyeyi borçsuz olarak teslim etmeye çalışacağım&[#]8221; dedi.


Demokratik Sol Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sezai Öztürkoğlu, Zonguldak&[#]8217;la ilgili plan ve projelerini anlatarak haksızın karşısında ve haklının yanında olacağını belirterek herkesin Belediye Başkanı olacağını söyledi.


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin başına Başkan olarak seçildiğinde yarım kalan ve hayata geçirilememiş işleri hayata geçireceğini belirten Öztürkoğlu, Zonguldak&[#]8217;ın ufkunu açacağını ve kimseye haksızlık yapmayacağını verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirtti.


Projelerin anlatan Öztürkoğlu; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta doğdum ve büyüdüm. 69 ambarları TTK Makine Mühendisliğinden emekli oldum. DSP&[#]8217;den Zonguldak Belediyesi için Aday olmayı Sayın İl Başkanımız Nurhan Başoğlu ve teşkilatımızın teklifiyle karar verdim. Geçen seçimde de eski Milletvekili Aday Adayı olduğum için beni seçtiler. Bende bana yapılan Adaylığı teklifini kabul ettim. Adım duyulsun veya reklam olsun diye Aday olmadım. Beni Zonguldak&[#]8217;ta herkes tanır. Şov yapmayı sevmem. Başkan olarak Zonguldak&[#]8217;ta hayata geçirmek istediğim projelerim var. Projelerim kısa vadeli değil, çözülmesi gereken işler. Zonguldak&[#]8217;ta mezarlarla kimse ilgilenmemiş, mezarları düzenleyeceğiz. Cenaze defil işleri için Zonguldak&[#]8217;ta yeni bir uygulana başlatacağım. Kimse cenazesi için yer arayışında bulunmayacak ve masraf yapmayacak. Fakir olsun zengin olsun bizden kim yardım isteyen herkesin cenaze işlemlerini yapacağız. Bu işler için kişi görevlendireceğiz. Zonguldak&[#]8217;taki mezarlıkları yurt dışındakiler gibi aydın hale getireceğim. Trafik sorunu Asma ve Mithatpaşa tünelleriyle çözüme kavuşacak. Bu tünellerin bu güne kadar bitmesi gerekiyordu. İkinci makas kavşağı bugünkü haliyle ölüme davetiye çıkartıyor. Kavşak sorunu ve mahalle aralarındaki yol sorunlarını çözeceğim. Terminali kaldıracağım. Yerine iş merkezi yapacağız. Ankara köprüsünün ayağında bulunan dükkanları ve giysi pazarını esnafı mağdur etmeden kaldıracağız. Giysi pazarından boşalan alanı yeşil alan yapıp Zonguldaklıların huzuruna sunacağız. Site ve hastane otobüs durağını kaldırıp bulundukları yere yeraltı otoparkı yapıp araç hurdalığı görüntüsünü yok edeceğiz. Terminali Zonguldak&[#]8217;ta nereye yapılması daha uygun olur diye yetkililerle araştırma yapıp proje üreteceğiz. Terminal için en uygun yer olarak Üzülmez Kok fabrikası veya demir ambarının bulunduğu mevkiiyi düşündük. Buna proje yapıldıktan sonra karar vereceğiz. Terminali Zonguldak&[#]8217;ın trafiğini aksatmayacak olan yere düşünüyoruz. Sahil kenarlarında herkes faydalanacak. Biz sahil kenarlarına bina yapılması taraftarı değiliz. Acılık deresi artık temiz olacak. Dereye akıtılan kanalizasyon atık suları ve çöpler alt yapıyı geliştirerek önenecek. Türkiye&[#]8217;de çok konuşuluyor, az iş yapılıyor. Verilen sözler tutulmalıdır. Örneğin havaalanı Filyos Projesi gibi yılan hikâyesine döndü. Havaalanını tam hayata geçireceğim diyorsun önüne engel olarak dağ çıkıyor. Havaalanına büyük uçaklar inemiyorsa, ufak bir araştırmayla havaalanı için 19-20 liraya küçük uçaklarla yapılan seferleri başlatırdım. Tabii bunların teknik olarak araştırılması gerekiyor. Havaalanı açılalı diyelim ki 5 sene oldu. 5 senedir bu sorunu çözememiş olmamız ayıbımız. Bu kadar yatırım boşu boşuna bekliyor. Zonguldak&[#]8217;ın ufkunu açmayı sağlayamadık. Zonguldak&[#]8217;ın trafik sorunun gemi ve hava seferleriyle de çözebiliriz. Şehir içi trafiğini tramvay yöntemiyle çözebiliriz.


Eğer Belediye Başkanlığını kazanıp gelirlerimizi artırırsak Zonguldak&[#]8217;ta işsizliği önlemek için alacağımız personellerle önleyeceğiz. Bunun için plan hesap yapacağız. Hangi yöntem karlıysa o yöntemi kullanacağız. Belediyenin borçlarını diğer belediyeler ne yapıyorsa bizde onu yapacağız. Eğer göreve gelebilirsem belediyeyi borçsuz olarak teslim etmeye çalışacağım. Eğer kazanırsam partili partisiz herkesin Belediye Başkanı olacağım. Hiç kimseye haksızlık yapmayacağız. Haksızın karşısın da haklının yanında olacağım&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi