Divan Kurulu başkanlığını GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Divan Kurulu üyeliklerini GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ile GMİS Karadon Şube Teşkilat Sekreteri Hamza Açıkgöz yaptı.
Genel Kurula, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’in şube başkan ve yöneticileri, hemşeri dernekleri başkan ve yöneticileri ile maden nezaretçileri katıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, genel kurula hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Madenciliğin dayanışmayı ve bilgi aktarımını zorunlu kılan bir meslek olduğunu vurgulayan Alabaş, “Her şeyden önce Genel Kurulun, başta siz nezaretçi arkadaşlar olmak üzere tüm madenci camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Biz işçisi, nezaretçisi, teknik elemanları, memuru, yöneticisi olarak bu kurumun ayrılmaz birer parçalarıyız. 164 yıllık üretim kültürünü bugün hayata geçiren ve yarınlara taşıyacak olan sizlerin ve bizlerin görevimizi layıkıyla yapabilmemiz için birbirimize ihtiyacımız var. Madencilik özellikle yeraltında dayanışmayı, bilgi aktarımını zorunlu kılan bir meslektir. Bu dernek çatısı altında sizin samimiyetle bir araya gelmeniz öncelikle mesleki açıdan önemli. O nedenle bu kongreler seçim rekabeti değil, bilgi paylaşımı ve sorunların çözümüne ışık tutması açısından yol gösterici olmalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da böyle olacağına yürekten inanıyorum. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak sizi ayrılmaz bir parçamız olarak görüyoruz. Her zaman dayanışma içinde olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.
Maden Nezaretçileri Derneği’nin 17 yıldır başkanlığını yapan Erdoğan Kocaoğlu, yeniden aday olmadı. Kocaoğlu yaptığı veda konuşmasında, “Bu genel kurulumuz Derneğimizin kuruluşunun 25. Yıldönümüne rastladı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve yükseltmek zorundayız. Bu konuda üzerime düşen bir görev olursa hazır olduğumu bilmenizi isterim. Hakkınızı helal edin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Maden Nezaretçileri Derneği’nin asil yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
“Erol Şekerci, Remzi Akça, Aydın Aydemir, Saffet Öztürk, Dursun Uçar, Şendoğan Arık, Halil Okur, Neşat Cebeci, Sebahi Aynalı, Hüseyin Sezer, Rıza Özmen”
Denetleme Kurulu asil üyeliklerine; Ersin Aydın, Soner Susam, Murat Akça seçildi. Maden Nezaretçileri Derneği kurullarına seçilen üyeler bir araya gelerek görev dağılımı yapacaklar.
Editör: Pusula Gazetesi