Ak Parti Genel Merkezinin "Adayımız Hamdi Uçar" dediği ve bu kararı diğer aday adaylarıyla da paylaştığı öğrenildi. 7 Nisan´da yapılacak Ak Parti İl Kongresine Hamdi Uçar başkanlığındaki tek liste ile gidilecek. Uçar adaylığını Salı (Yarın) günü açıklayacak.
Zonguldak Bölge Koordinatörü Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç´un Genel Merkez´in kararını önce İl Başkanı Hamdi Uçar´a ardından da diğer aday adayları Celil Uzun ve Aytekin Celal Kazancı´ya bildirdiği öğrenildi.
Uçar´ın bir bir haftadır sesiz sedasız il yönetimine girecek isimleri belirlemeye çalıştığı bu nedenle görüşmeler yaptığı öğrenildi. Yönetimin 40 kişiden 50 kişiye çıkacak olması nedeniyle çalışmaların sıkı tutulduğu bildiriliyor.
Bu arada Genel Merkez´in Hamdi Uçar´ı veto edeceğini ve kendisinin tek liste ile seçime gireceğini hayal eden eski İl Başkanı Celil Uzun´un büyük şok yaşadığı öğrenildi. Uzun´un Genel Merkez´in kararına inanamadığı belirtiliyor.
Oysa Pusula, daha Celil Uzun ilk adaylığını açıkladığında yazmıştı: "Genel Merkez, Celil Uzun´u asla ve kat´a aday yapmaz." Çünkü Celil Uzun artık Ak Parti´de siyaset yapacak kriterlere sahip değildi. Zaten yapsalar milletvekili adayı yaparlardı.
Editör: Pusula Gazetesi