Törene Ulupınar&[#]8217;ın yanı sıra Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Müftüsü Refik Bulut, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, , İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Yardımcısı Kadri Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Alagöz, il genel meclis üyeleri, okul müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Çaycuma İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ercan Kahya, deneğin çalışmaları hakkında bilgi verirken, İl Müftüsü Refik Bulut her dinin kendine göre ibadethanesi olduğunu söyledi. Bulut; &[#]8220; Müslümanlar camilerde İslam dinini ve terbiyesini öğreniyorlar. İnşallah Temeli atılan bu inşaatın açılışını da yapmak nasip olur. Müslümanlar nereye girmişse en güzel yerine cami yapıp, çevresine yerleşmişler&[#]8221;diye konuştu.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise caminin ilçede çok büyük bir açığı kapatacağını belirterek, belediye olarak cami, okul ve hastanelere mümkün olduğunca destek verdiklerini söyledi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da Çaycuma&[#]8217;da bir çok hayırseverin olduğunu çoğunun ismini gizlediğini söyledi. Camileri çoğu zaman vatandaşların yaptığını, diyanetin projede yardımcı olduğunu belirten Ulupınar, edilen duaların ardından katılanlarla birlikte caminin temelini attı.

Editör: Pusula Gazetesi