Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yurdun Güney, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz´in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu´nun batısında bugün 12.00 ila 18.00 saatleri arasında kuvvetli rüzgar olacağı bildirildi. Oluşması muhtemel soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların tedbir almaları gerektiği belirtildi. Rüzgar Hızı Sınıflandırması´nda ise oluşması muhtemel olan tam fırtınanın hızının saatte 89 ila 102
kilometre olabileceği ifade edildi.
Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki hafta sonunda ilde havanın çok bulutlu, yağmurlu olacağı hava sıcaklığının da en yüksek değerinin 13 derece en düşük değerinin ise 8 derece tahmin edildiğini bildirdi.
Zonguldak´ta, önümüzdeki haftanın son günlerinde ise rüzgarın Batı, Güney ve Güneybatıdan eseceği tahmin edilirken hava sıcaklığının eksi derecelere kadar inmesi bekleniyor.
Öte yandan 16-17 Şubat 2009 tarihlerinde bölgede yaşanacak yer yer etkili yağışın sebep olduğu taşkın, sel, su baskını, 18-19 Şubat 2009 tarihlerinde yaşanacak mutedil rüzgar ve 20 Şubat 2009 günü yaşanması muhtemel buzlanma ve don olayına karşı ilgili, yetkili vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Ayrıca, 20 Şubat 2009 günü özellikle akşam, gece ve sabah saatlerinde enverziyondan sebep şehir merkezinde hava kirliliği oluşma ihtimali olduğu açıklandı.
Editör: Pusula Gazetesi