Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen kaynaşma ve dayanışma gecesine Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ERDEMİR Çelik Üretim, Sıcak Haddehaneler ve Liman-Nakliyat ünitelerine bağlı işyerlerinde çalışan sendika üyeleri ve eşleri katıldı.
Gecede konuşan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 2011 yılında başlatılan 8 kez gerçekleştirilen etkinliğin, sürdürülmesi yönünde çalışan üyelerden talep geldiğini söyledi.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın da onayı doğrultusunda devam etme kararı alındığını ifade eden Odabaş, “2011 yılında üniteler bazında yaptığımız organizasyonlarımızı, kaynaşmanın üst seviyelere taşınabilmesi için 2012 yılında karma üniteler şeklinde sürdürmeye karar verdik. Biz eşlerinizle çoğu zaman bir araya gelerek bir çok konuyu paylaşma imkanı buluyoruz, ancak Türk Metal Sendikası, üyeleri ile olduğu kadar, üye eşleri ve çocukları ile bütün bir ailedir. İşte bu aile kavramını daha dolu yaşamak ve aileler arası dostluk, kaynaşma ve dayanışmayı pekiştirmek arzusundayız. Aynı zamanda siz değerli hanımefendilere de ülkemizde sosyal sendikacılık anlayışının öncüsü olan sendikamızı tanıtmak amacıyla bu toplantılarımızı düzenlemeyi düşündük” dedi.
Türkiye’nin en güçlü sendikası olan Türk Metal Sendikasının kadınlara ayrı önem verdiğini belirten Odabaş, ”Bu gecelerin yeni dostluklar kurulmasına vesile olacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile sendikamızın son etkinliğinden bahsetmek istiyorum. Türkiye’nin en güçlü sendikası Türk Metal Sendikası kadınlara ayrı önem vermektedir. Bunu da geçtiğimiz 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiğimiz, 17. Büyük Kadın Kurultayı’nda bir kez daha göstermiştir. Sayın Genel Başkanımız Kavlak’ın, kurultayda da dile getirdiği şu sözlerini hatırlatmakta yarar görüyorum.‘Her başarılı erkeğin arkasında değil yanında bir kadın vardır.’ Bu sözlerle birlikte eşlerinize verdiğiniz destekten dolayı sizi bir kez daha alkışlıyorum. Bize her konuda olduğu gibi bu etkinliklerin düzenlenmesinde de desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere, Genel Merkez yöneticilerimize, Şube Yöneticilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.
Gerçekleştirilen yemekli geceye katılan üyeler ve eşleri çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Editör: Pusula Gazetesi