Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün ülke genelinde Aile Eğitimi programlarının uygulanmasına yönelik eğitimlerin Zonguldak aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nce 2.´si Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile birleştirilerek Zonguldak Merkez Huzurevi´nde gerçekleştirildi. Programın açılışı konuşmalarla yapılırken, Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Rahşan Turgal &[#]8220;Her işin başı sağlık&[#]8221; konulu panel verdi. Turgal, &[#]8220;Aile Eğitim programı çerçevesinde her işin başı sağlık diyorum. Sağlık, zihinsel, sosyal, ruhsal yönden tanınmaktadır. Sağlıklı olmanın bilincinde olmak ve sağlıklı olmaya etki eden faktörlerin farkında olmakla sağlığımızı koruyoruz. Bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor sağlıklı olmak için; bunlar hepimizin yaşam içinde kullandığımız, yaşam tarzı, yaşam tarzımızın içinde neler vardır? Beslenme, fiziksel aktiviteler, bağımlılık yapan madde kullanımı. Bireyin kişisel bakımı, öz bakımı, fiziksel temizliğinin yeterli olması, bir çok enfeksiyon hastalıklara yakalanmasını engellemekte. Kişisel bakım sağlığımızı olumlu veya olumsuz yönde etkilemekte&[#]8221; dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Uzmanı Selma Özdemir de, etkinlik hakkında bilgiler verdi. Özdemir, &[#]8220;bugünkü etkinliğimizi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlemiş bulunmaktayız. Özellikle bizden hizmet alan özürlü anneleri, nakdi yardımlardan yararlanan kadınlarımıza, bir günlerini daha güzel geçirsinler amacımız buydu. Etkinliğimizin başında onları bilgilendirici bir panel düzenlendi. Kadınlarımıza değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu güzel günü daha verimli daha etkili ve eğlenceli geçirmelerini desteklemek istedik&[#]8221; diye konuştu.
Etkinlikte; Kadınlar Günü eğlencesi, folklor gösterisi ve hediye çekilişi yapıldı. Etkinliğe; Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Aile Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Kozlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yanık, AK Parti Kozlu Belde Başkanı Muharrem Karakuş, Kozlu Belediyesi Meclis üyesi Tahsin Karaarslan ve huzurevinde kalan kadınlar katıldı
Editör: Pusula Gazetesi