Edinilen bilgiye göre, dün akşam 22.30 sularında Yalı Caddesi´nde yaklaşık 15 metre yükseklikteki tarihi istinat duvarının 100 metreye yakın bölümü sahil kesimindeki otoparka çöktü. Oluşan çökme nedeniyle 3 araç hasar görürken, polis, olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Olayda meydana gelen enkazın altında da araçların yanı sıra insan olabileceği gerekçesi ile Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri ve bünyesindeki kurtarma ekibi de arama çalışması başlattı. Yalı Caddesi üzerindeki bazı binalar ise, olası çökme ihtimaline karşı boşaltıldı. Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, olay yerinde yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız´ı bilgilendirdiğini söyledi. Çay, görünen durum dışında kendilerine başka bir olumsuzluk ihbar edilmediğini belirterek, "Valimiz İl Afet Müdür ile birlikte Ereğli´ye geliyor. Az sonra biz de detaylı bilgi alacağız" dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, can kaybı olmamasını temenni ettiklerini ifade ederek, yıkılan duvarın onarımını yapacaklarını söyledi. Posbıyık, "Toprak kaymasının, duvarlarda oluşan çatlaklar arasına kar girmesi nedeniyle olabileceğini düşünüyorum. Benim söylemek istediğim, taş duvarlar tarihi olduğu için önüne arkasına bir şey yaptırmıyorlardı. Böyle bir şey de beklemiyorduk. Göçme olacağı yönünde bir işaret de görememiştik. Hatta Yalı Caddesi´nde göçme oldu dendiğinde birkaç gündür buradaki eski bir binada tedbir alıyorduk. Ev çöktü diye aklıma geldi, duvarın çöktüğü aklıma gelmezdi. Anıtlar Yüksek Kurulu evi de yıktırmıyorlar. Yıkılan bölümün altında başka bir araç veya canlının olduğu yönünde zabıtaya her hangi bir bilgi ulaşmadı. Buna rağmen biz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulu Arama Kurtarma ekibindeki eğitilmiş arama köpekleri getirerek incelemeler yapıyoruz" diye konuştu.
Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak da, olay sonrası vatandaşlardan toprak altında başka araç ya da canlı olup olmadığı yönünde emniyete intikal eden bir ihbarın olmadığını, detaylı bilginin daha sonra aktarılacağını söyledi. Olay yerine gelen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Başkanı Halil Posbıyık ve Zonguldak İl Afet Acil Müdürlüğü ekiplerinden bilgiler aldı. Çökme nedeniyle can kaybı yaşanmamasının kendilerini sevindirdiğini belirten Vali Ayyıldız, "İstinat
duvarı çöktü, herhangi bir can kaybının yaşanmamasından dolayı sevinçliyiz. Burası Ereğli´nin eski yerleşim yeri. Son zamanlardaki aşırı kar yağışı sonrası toprağı yumuşatması sonucu yolun göçmesi yaşanmış. Cana bir şey gelmedi. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması, tedbir olarak buraya yakın olan ev sakinlerini başka bir yerde misafir ediyoruz. 3-4 apartmanın boşaltılması ve ilçede bulunan otellerde konaklanmasını sağlayacağız. Belediyenin ve İl Afet Müdürlüğü´nün teknik elemanları bir araya gelerek burada gerekli tedbirler alınarak burayı eskisinden daha iyi bir hale getireceğiz" dedi.



Editör: Pusula Gazetesi