Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), taşra birimlerinde görevlendirmek üzere sınavla 57 Uzman Yardımcısı alacak.

KOSGEB´in personel alım ilanı Resmi Gazete´de yayımlandı. KPSS sınavının PUAN27 türünden, 2011 veya 2010 yıllarında asgari 75 puan alan adaylar, sınav için başvurularını 12 Mart 2012 Pazartesi günü saat 09: 00´dan 23 Mart 2012 Cuma günü saat 17: 00´e kadar http: //www.kosgeb.gov.tr internet adresinden, elektronik ortamda başvuru formunu doldurarak yapacak. Adayların doğrulattıkları elektronik posta adreslerine başvuru yaptıklarına dair bir bilgilendirme postası atılacak.
Müracaatlar; Adana(1), Adıyaman(1), Ağrı(2), Antalya (2), Bilecik(1), Bolu(1), Çankırı(2), Çorum(1), Diyarbakır(2), Edirne(1), Erzincan(1), Erzurum(1), Gaziantep(1), Giresun(1), Gümüşhane(1), Hatay(1), Mersin(1), İstanbul(4), İzmir(1), Kars(1), Kırşehir(2), Kocaeli(1), Malatya(1), Manisa(1), Kahramanmaraş(1), Mardin(2), Muğla(2), Muş(2), Nevşehir(1), Ordu(1), Sinop(2), Tekirdağ(1), Urfa(2), Van(1), Zonguldak(1), Karaman(2), Kırıkkale(1), Batman(2), Bartın(1), Kilis(1), Düzce(2) illeri için alınacak olup, pozisyon sayıları yanlarında yazılı olan kadar tutuldu. Her aday, yalnızca bir il için başvuru yapabilecek. Başvurular TC kimlik numarası üzerinden yapılacak. Bu kapsamda kimlik ve adres bilgileri, Kimlik Paylaşım Sisteminden alınacak. Adaylar için gerekli her türlü duyuru elektronik posta veya internet üzerinden yapılacak.
Başvurunun yapıldığı ille göre, KPSS puanı en yüksek olandan başlanarak, ayrılan pozisyonun 4 katı ve sözlü sınava çağrılmaya hak kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alan adayların tamamı, sözlü sınava çağrılacak.
Sözlü sınava hak kazanan adayların listesi 30 Mart 2012 Cuma günü http: //www.kosgeb.gov.tr adresinden yayınlanacak. Sözlü sınav KOSGEB´in Ankara/Mamak Hizmet Binasında yapılacak olup, 9 Nisan 2012 Pazartesi tarihinde başlayacak. Sözlü sınav, aday personelin alan bilgisi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirileceği pozisyona yatkınlığı, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı kriterleri de göz önüne alınarak yapılacak.

Editör: Pusula Gazetesi