Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaatin Gonca, ederek, bir süre önce başkanlığa seçilen KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve yeni yönetim kurulu üyelerini kutladı. Sav ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda yerel ve ulusal medya çalışanları da Gonca çiftinin ziyaretinde hazır bulundu. Her zaman gazetecileri çok sevdiğini ifade eden Gonca, &[#]8220;Dernek başkanlığına yeniden seçilen Osman Sav ve yeni yönetim kurulunuzu kutlamak ve başarılar dilemek üzere eşimle birlikte ziyaretinize geldik. Yeni yönetim hayırlı uğurlu olsun. Bizler sizleri gerçekten çok seviyoruz. Eşim Sevgi hanım, sizlere kendi elleriyle kurabiye yaptı, biz burayı kendi evimiz gibi görüyoruz. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin çalışmalarını yakından bilen bir arkadaşınızım. Son dönemlerde her ne kadar dernek çalışmaları biraz eksik yürümüş olsa da bunu sizlerin işlerinin yoğunluğuna bağlıyorum. Yeni yönetimle tekrar eski aktif günlerinizi yaşayacağınıza inanıyorum&[#]8221; dedi.

&[#]8220;MEDYAYI DÖRDÜNCÜ KUVVET OLARAK GÖRÜYORUM&[#]8221;
Medyayı dördüncü kuvvet olarak gördüğünü belirten Gonca, medyanın özellikle sorunları çözümünde aktif rol aldığını ifade etti. Yerel medyanın Zonguldak&[#]8217;ta bölge için önemli çalışmalar yaptığını da vurgulayan Gonca, &[#]8220;Belediye Başkanlığım süresince sizlerle çok iyi diyaloglarımız oldu. Ben medyayı 4&[#]8217;üncü kuvvet olarak görüyorum. Öyle zaman oluyor ki, bürokrasinin, siyasilerin görmediğini, yeri geliyor siz görüyorsunuz, haber yapıyorsunuz, bu da sorunların çözümü noktasında gerçekten yararlı oluyor. Siz bir yolda görmüş olduğunuz bir çukuru haber yaptığınızda, bu sorun öncelikle gündeme alınıyor ve çözümü noktasında da hızlanmış olur. Sizler yapmış olduğunuz tarafsız habercilik ve Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarına yönelik birçok çalışmalar yaptınız. Benim başkanlığım dönemimde birlikte başlatmış olduğumuz Mithatpaşa Tüneni&[#]8217;yle ilgili yapılan imza kampanyasıyla yöremizin sorununu Ankara bürokrasisine taşıdınız. Biz bu kenti gerçekten çok seviyoruz. Bu nedenle de her zaman için gördüğüm sorunları net ve açık bir şekilde dile getirdim. Yani her zaman dik durdum. Bu duruşum diklenme olarak da algılanmış olabilir, ama ben her zaman doğru bildiğim konuda dik duran biriyim. İyi ki de öyle davranmışım&[#]8221; dedi.
Zonguldak&[#]8217;ta tiyatro oynandığını anlatan Gonca, şöyle devam etti;
&[#]8220;Bugün Zonguldak&[#]8217;ta yapılanlar, yaşananlar tam bir tiyatro. Bakıyorum sadece söylem var, kesinlikle eylem yok. İnsanlar, yöneticiler hakkında sadece iyi ve kötü tanımlaması yapılıyor. İnsanların iyi yaptığı işler vardır, bir de yapmak isteyip de yapamadıkları vardır. Buna pek fazla bakan yok. KGD şimdiye kadar hep ilkleri yapan bir dernek olmuştur. Ben şimdiye kadar dernek yönetiminde görev almış, başkanlık yapmış bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eski bir belediye başkanı olarak Zonguldak adına yapılacak olan tün güzellikler için bana düşen bir görev varsa her zaman yapmaya hazırım.&[#]8221;
KGD Başkanı Osman Sav da, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret ve derneğe desteği nedeniyle Gonca&[#]8217;ya teşekkür eden Başkan Sav, &[#]8220;Ziyaretinizden iyi niyet ve samimi duygularınızdan ötürü size teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduğundan bu yana her zaman bize destek oldunuz. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Zonguldak adına birçok sosyal projede bulunduk. Yaptığımız çalışmalarda birçok meslek büyüğümüzü ilimize taşıdık. Onlarda Zonguldak&[#]8217;a geldiklerinde buranın çözüm bekleyen sorunları konusunda duyarlı davrandılar. Yönetimdeki arkadaşlarımız ve tüm üyelerimizle birlikte bundan sonrada hem Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözülmesi, hem de mesleki gelişkinlik için yapmış olduğumuz çalışmaları bundan sonrada devam ettireceğiz. Ayrıca sizinle birlikte ziyaretimize gelen eşiniz Sevgi Hanım&[#]8217;a da ziyaretinden ve bizler için kendi elleriyle hazırlamış olduğu kurabiyeler için çok teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi