Edinilen bilgiye göre kaza, Ereğli-Kandilli beldesi yolunda meydana geldi. Hamit Akyüz´ün (28) kullandığı 67 M 8531 plakalı midibüs, Balı Mahallesi çıkışında yolda oluşan buz nedeniyle kayarak tarlaya devrildi. Kazada, midibüste bulunan ve işe giden Ufuk Atışman (27), İbrahim Ergün (25), İzahar Önalan (35), Özgür Şahin (34) ile İlker Kartal (36) yaralandı.
Ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, tuzlama çalışması yapmak için bölgeye gelen Ergin Yalçın (49) idaresindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu´na (TTK) ait kamyonet de buzlanma nedeniyle kayarak devrilen midibüse çarptı. Atilla Saral´ın kullandığı 34 AV 6403 plakalı midibüs ise kaydığı yerden vatandaşlar tarafından halatla çekilerek kurtarıldı.
Araçların çekici vasıtasıyla kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.
Devrilen midibüsün sürücüsü Akyüz, işçi servisi yaptığı sırada kazanın meydana geldiğini belirterek, "Çok sayıda araçlarla peş peşe buraya kadar geldik. Araba burada kaymaya başladı. Arkamda bazı işçi servisi araçları vardı. Çok fazla bir şey yapma şansım olmadı. Virajda araba döndü. Bir başka araca vurmamak için direksiyonu çevirdim, bu sırada araç devrildi. Yolda buzlanma var. Araçlar zor ilerliyor. TTK´nın aracı da tuzlamak amacıyla geldiği sırada kayarak devrilen aracıma çarptı. Burada ne Ereğli, ne
de Kandilli belediyeleri çalışma yapmıyor" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi