Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Akli İhsan Köktürk, Kozlu belde teşkilatını ziyaret etti. kongre sürecini tamamlayan Kozlu teşkilatını ziyaret ederek özgür iradenin sandığa yansıtılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Köktürk: &[#]8220;iktidar ve muhalefetiyle büyük bir sınav örneği verdik&[#]8221; dedi.

Köktürk açıklamasında, &[#]8220;CHP kongreler sürecinden geçiyor, Tüm ülkenin il ve ilçelerinde kongre sürecini tamamlamak üzereyiz. Kozlu&[#]8217;da yapılan delege seçimlerine 500&[#]8217;e aşkın üye katıldı. 500 kişinin delegeleri belirlemesi ve seçimlerin olgunluk içinde geçmesi önemli bir olay. Kongreler siyasi partilerde demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Özgür iradenin sandığa yansımasıydı. Kozlu&[#]8217;da bunu sandığa güzel yansıttık. Diğer ilçelerde olumsuz bir etki olmadı, iktidar ve muhalefetiyle büyük bir sınav örneği verdik. Sadece kongrelerde delege olan arkadaşlarımız değil sadece ön seçimde seçilen arkadaşlar değil, ben tüm partililerimize yürekten kutluyorum. Bu süreç yaşandıktan sonra bugün Cumhuriyetin değerlerine tüm yurttaş kesimler ile beraber Atatürk&[#]8217;ün kurduğu değerlere yapılan saldırılara karşı o direnci o kararlılığı gösterebilmektir.

AKP maalesef 10 yıllık iktidarı döneminde Cumhuriyet değerlerini erozyona uğratmakta, sadece ülkemizin temel değerlerini bir kaosa sokmakla kalmadı, toplumsal uzlaşma literatürüne zarar verdi. Toplumsal uzlaşma kültürünün hiç bu kadar ortadan kaldırıldığı döneme rastlamadık. Sanki geçmişle hesaplaşmak için yüzde 50 oyun vermiş olduğu ben yaptım anlamında karanlık bir tabloya taşındı.

Yargıya hakim oldular, yasama yetkisini teslim aldılar. Demokrasinin vazgeçilmez koşulu olarak yargı Adalet Bakanı kontrolüne girdi. Yasama bakanlar kurulu çok önemli bir madde ile kanun hükmünde kararnameye dönüştürülerek yasama yetkisini TBMM&[#]8217;ye devretti.

AKP bir iç tüzük ile muhalefetin milletvekillerinin sesini kısma çabası içine girdiler.

Ülkemiz öyle bir süreçten geçiyor ki, çoğulcu demokrasi değil çoğunlukçu anlayış muhalefet partilerinin 14 dakikalık konuşmasını 5 dakika indirilmeye verilen önergeyi teke düşürmeye çalışıyorlar. Hukuk devletini bir parti ve korku devletine doğru dönüştürmenin adımların atıyor.

Bütün bunlara rağmen sevincimiz şudur ki, Türkiye bu kadar kaos ve korku içindeyken CHP örgütleri tıklım tıklım. Daha kararlı bir şekilde mücadele ediyorlar. Demek ki AKP&[#]8217;nin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Daha düne kadar Erdoğan sevgisi üzerinde yükselmeye çalışırken şimdi korkunun üzerinde varlığını sürdürmeye çalışıyor.

Bugün Haberal hocamız ile hastanede tekerlekli sandalyede görüşülüyor, yürüyerek gelemiyor, suçun gerçekleşip gerçekleşmediğine bakıyoruz, hocamızın tutukluluk süreci 3 yılı geçiyor, Mustafa Balbay da öyle.

Dünyada 35 bin terör suçlusunun 12 bini Türkiye&[#]8217;de, Dünyada bizden çok daha terör olan ülke var oralarda kan gövdeyi götürüyor. Maalesef siyasi iktidar özel yetkili mahkemeler ile CMK&[#]8217;nın maddesine dayanarak siyasal iktidara karşı sesini çıkaran başkaldıran tüm kesimleri susturma yolunu buldu.

Artık yargının bağımsızlığı ortadan kaldırıldı, kurumların bağımsızlığı ortadan kaldırıldı ama artık parti güç odaklarının ele geçirme çabalarını izliyoruz. Bu ülkenin tüm kurumları bir takım güç odaklarına sahne oluyor. Bir güç savaşı yaşanıyor, Türkiye cumhuriyeti bunu hak etmiyor. Türkiye Milli egemenliğe dayanan bir Cumhuriyet, küresel güçler ile bir ülke haline geldik Bu kadar tablo kötü.

CHP olarak korkusuzca kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok daha fazlasını yapacağız. Bir anlayışa karşı vereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhuriyetimizi 2023 döneminden önce geriye döndüremeyecekler. Biz CHP olarak sonuna kadar savunacağız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi