Zirve Gazetesi, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;la yaptığı röportajda Genel Merkez´in İl Başkanlarına bakışını ortaya çıkarttı.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zirve Gazetesi&[#]8217;nin &[#]8220;Önceki İl Kongresinde Size ve Celil uzuna geri çekilin denildi mi?&[#]8221; şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

&[#]8220;Denilmedi. Haluk bey bana, Celil beyin listesinden 8 kişiyi listene alacaksın dediler bana. Sen de Celil beyin listesine adam vereceksin her iki listede de ortak isimler olacak. Yani kimse teşkilatın ortasında kalmayacak şekilde kongrenizi yapacaksınız dediler. Ben de hay hay dedim. Celil beyi çağırdılar, Celil bey kabul etmedi. Kabul etmeyince kongreyi ertelediler. Kabul etseydi, iki listeyle kongreye katılacaktık. Ayrıca birisinin olmaması için bazı sebepler olması lazım. Bir ve en önemlisi yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık olmayacak. İkincisi de etek pisliğin olmaması lazım. Bu tip işlere karışmış insanlar asla partiye yaklaşamaz bizde. Onun dışında yetersiz olabilir, eksik olabilir, şu olabilir, bu olabilir. Ama iyi niyetlidir, çalışıyordur. Bizim en çok mücadele ettiğimiz şey yolsuzluktur biliyorsunuz. O tip şeylere girmemek lazım.&[#]8221;

Zirve Gazetesi tekrar soruyor: &[#]8220;Bu anlamda Genel merkezin iki kriterine uygun olduğunuzu düşüyorsunuz.&[#]8221;
Hamdi Uçar ise bu soruya &[#]8220;Şüphem yok Allaha şükür. Yolsuzluğumuz, hırsızlığımız, etek pisliğimiz yok Allaha şükür&[#]8221; şeklinde yanıt veriyor.

Editör: Pusula Gazetesi