CHP Çaycuma İlçe Başkanı Hafta sonu Çaycuma’da gerçekleştirilen Esnaf Kredi Kooperatifi’nin mali kongresinin AK Parti’nin şovuna döndüğünü ifade ederek, kendilerine kongre için davet gelmediğini söyledi. Bu tutumun nazaket ve saygı çerçevesinin dışında olduğunu belirten Başoğlu; “Gerçekleştirilen mali genel kurula CHP İlçe yönetiminin ve Çaycuma’da oturan milletvekilimizin davet edilmeyerek iktidar partisi yönetimine ve milletvekiline tek taraflı temsil ve konuşma ortamı sağlanarak AKP şovuna dönüştürülmesi ilçemizde bulunan herhangi bir sivil toplum örgütüne veya meslek odasına yakışan bir davranış biçimi değildir. Bugüne kadar da olmamıştır. Çaycuma’da AKP dışındaki diğer siyasi partileri, bu siyasi partilerin yöneticilerini ve ilçemizde oturan milletvekilimizi yok saymak Esnaf Kredi Kooperatifi Başkan ve yönetiminin AKP gömleğini giydiğinin göstergesidir.

Hepimizin bildiği gibi, bir ülkedeki demokrasinin varlığı ve gücü sadece iktidara
gösterilen saygı ve iktidarın gücüyle değil, daha çok muhalefet partilerine gösterilen saygıyla ölçülür. Ancak, son dönemde AKP’nin yarattığı korku ortamıyla birlikte, yandaşlık psikolojisi, maalesef, kişileri ve kurumları var olan saygınlığından ve doğru
davranış biçiminden uzaklaştırmaktadır.

Yaranma ve şirin görünme anlayışıyla gerçekleştirilen toplantılar ve kongreler hiçbir zaman üyelerinin sorunlarının çözümüne katkı sağlayamaz. Sadece ve sadece, o kuruluşların Başkan ve yöneticilerinin saygın olmayan yöntemlerle “İkbal’’ hedeflerinin bir aracı olabilir.
CHP İlçe Başkanı ve yönetimi olarak, günlerden beri bu olayı duyan sayın esnaflarımızın tepkilerini, yakınmalarını, uğradıkları hayal kırıklıklarını yapılacak bir özürle giderirler mantığı ile bekledik.


Buradan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanına bazı hususları hatırlatmayı bir görev sayıyorum; Saygın bir kurum olan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi her türlü siyasi partiye mensup esnaf ve sanatkârdan oluşmaktadır. Çaycuma’da AKP dışında başka siyasi partiler de vardır. Ve bu siyasi partilerden CHP en son genel seçimlerde Çaycuma’da halkımızdan en fazla desteği alan siyasi partidir. Sivil toplum kuruluşlarının Başkan ve yönetim bazında bir siyasi partiye bağımlı olarak hareket etme görünümleri doğru bir anlayış değildir. Bu anlayış Çaycuma Esnafını ve Sanatkarını temsil edemez. Kepenk kapatmama mücadelesi veren, siftah etmeden dükkanını kapatan, çoluk çocuğuna bir lokma ekmek getirebilmek için gece gündüz, kar kış demeden mücadele veren Çaycuma’nın saygın esnaf ve sanatkarlarını kimse kendi kişisel egoları için kullanma hakkına sahip olamaz” dedi
Editör: Pusula Gazetesi