Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mali kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çağdeğirdemini Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, AK Parti İlçe Başkanı Günyamin Bostancı, Zonguldak Bölge Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Koop. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, ile bir çok kooperatif başkanı katıldı. Divan başkanlığını Mehmet Azman’ın yaptığı kongrede ilk olarak faaliyet, denetim, gelir gider ve tahmini bütçe okundu.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Kandemir konuşmasında kooperatifin aktif olmasının kayıtlı üyelerinin yaşaması anlamına geldiğini belirterek; “Kullandığınız kredilerin ödenmemesi kredi kullanacak diğer arkadaşlarınızın önünü n kapanması demek. Şu anda bankaların mevcut kredi faiz oranı 0.5’dir. Bu karar bizi mecliste temsil eden milletvekillerinin düşüncesi doğrultusunda alınmıştır. Esnaflarımızın yaşayabilmesi için alınan bir karardır. Bu kararın altına imza atan iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri ile başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu hükümetin esnaflara bakış açısı bizleri umutlandırıyor.

Esnaf açısından kredi kefalet odalarının önemi çok büyüktür. Odamıza sahip çıkalım bizlerin kapıları tüm ortaklarımıza 24 saat açıktır. Hasatlıkta sağlıkta her zaman bizlere ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar esnafların çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade ederek, sorunlarına her zaman duyarlı olduklarını söyledi. Çaycuma’daki birlik ve beraberliğe imrendiğini ifade eden Ulupınar; “Çaycuma’da ticaret ve esnaf odaları çok aktif. Sizlerin birlik ve beraberliğinizden güç doğuyor. Bu birlikteliği koruyalım” dedi. Ulupınar ayrıca çek mağdurları için esnafın lehine yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını belirtti.

Son olarak odaya kayıtlı en eski terzilerden olan emekli Sait Özyur’a Milletvekili Özcan Ulupınar ve Oda Başkanı Hayri Kandemir tarafından teşekkür plaketi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi