CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, 65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceden yoksun olan muhtaç durumdaki yaşlılara bağlanan maaşın artırılması ve sosyal güvenceye alınması konusunda herhangi bir planınız var mıdır, varsa bu plan doğrultusunda çalışma yapılmakta mıdır” diye sordu.

Köktürk, Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Köktürk, Çalışma Bakanı’na şu soruları yöneltti:
“65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceden yoksun olan muhtaç durumdaki yaşlılara bağlanan maaş sizce vicdani ve insani bir maaş mıdır?
65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceden yoksun olan muhtaç durumdaki yaşlılara bağlanan maaşın artırılması ve sosyal güvenceye alınması konusunda herhangi bir planınız var mıdır, varsa bu plan doğrultusunda çalışma yapılmakta mıdır?
65 yaşını doldurmuş ve sosyal güvenceden yoksun olan muhtaç durumdaki yaşlılara bağlanan maaş nedeniyle, bu yurttaşlarımız sosyal yardımlaşma yardımı da alamamaktadır, bu durum onları ölüme terk anlamına gelmeyecek midir?”

Soru önergesine cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlılık veya malullük aylığı alanlar için Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) uygulamasına devam edilmektedir. Sosyal Güvenlik Destek Priminin kaldırılması konusunda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi