Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, yoğun kar yağışı nedeniyle kurumlar arası koordineli bir şekilde çalışıldığını tek sorunun şehir merkezi ve elektrik sıkıntılarında yaşandığını söyledi.

Belediyenin imanlarının kısıtlı olduğunu ve o nedenle çalışmalarda aksaklık olduğunu ifade eden Güngör, Zonguldak sağlık ekipleri ve özel idarenin çok başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu ve kimsenin mağdur olmadığını belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: &[#]8220;Afet Denetim Merkezi olarak Sayın Valimizin Başkanlığında Cumartesi günü bir toplantı yaptık. Kar yağışı başlamadan alınacak tedbirler konusunda ilgili kurum temsilcileri ile bir toplantı yaptık. Şehir içindeki kar temizleme işinin Belediye Başkanlığınca, haberleşmenin telekomca, Elektrik sıkıntılarının yaşanmaması için ekip sayılarının arttırılması, kurumumuzca mahsur kalan vatandaşların kurtarılması, Özel idare tarafından kapanan köy yollarının açılması ve ekiplerin 24 saat vardiyaya geçirilmesi, jandarma tarafından köylerde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması yönünde toplantı yaptık. Önceki gün aksaklık var mı diye yeniden toplantı yaptık. Bilindiği gibi ilimizde çok fazla kar yağışı oldu. Ben özellikle köylerde yapılan çalışmalarından dolayı özel idareyi kutluyoruz. Gece gündüz çalıştılar ama aralıksız kar yağdığı için tekrar yollar kapandı. 360 köyün 309&[#]8217;u kapalı idi. Şuanda ulaşıma kapalı köy sayımız 113&[#]8217;e düştü. 200 tanesini önceki gün açtılar. 113 köy yolu da hemen açılacak. Aynı zamanda sağlık müdürlüğü ekiplerimiz çok iyi çalıştı ve o konuda hiç sıkıntı yaşamadık. Hastam var alınmadı diye hiç ihbarda gelmedi. Sağlık ekibimiz gerçekten çok başarılıydı. Aksayan yerler oldu ve özellikle bu şehir merkezinde oldu. Sayın Valimiz Belediye Başkanımıza gereken talimatı verdi. Şehir içerisinin özel sektörden araç kiralanarak temizlenmesi konusunda talimat verdi. Belediye başkanımızda halledeceklerini söyledi ama şuana kadar şehir merkezi hala kar içerisinde. Elektrik yönünde bir aksama oldu. 280 köyümüzün elektriği önceki gün yok. Ereğli şehir merkezinde yoktu. Bizim merkezde kısmen yoktu. 12 beldemizde de elektrik yoktu ve bu konuda da Enerji-Sa Müdürümüz gerekli açıklamayı yapacaktır. Alınacak tedbirler konusunda kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalıştık. Afet merkezi olarak ekip sayımızı arttırdık ve vardiyalı çalıştık. İstişare konusunda bir sorun yaşamadık ama kurumların elindeki imkansızlığı nedeniyle ufak çaplı aksamalar oldu. Kar beklediğimizden fazla yağdı ve belediyemizin imkanları gerçekten kısıtlı. Biz en kısa zamanda giderileceğine inanıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi