Yüksek kesimlerde iki gündür etkili olan kar yağışı, dün geceden itibaren etkisini artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi buldu. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği öğrenildi.

Gece saatlerinden beri kent merkezi başta olmak üzere köylerin bir çoğuna elektrik verilemiyor. Ulutan Barajı´na da elektrik verilemediği için bazı mahallelerde dün geceden bu yana su kesintisi yaşanıyor.

Şehir merkezindeki mahallelerde vatandaşlar ulaşım araçlarının çalışmaması yüzünden zor anlar yaşıyor. Zonguldak-Devrek-Çaycuma ilçelerinin kalktığı minibüs durağı, yoğun kar sebebiyle hizmet veremiyor. Müşteri olmaması yüzünden sıkıntı yaşayan esnaf, dükkanların önlerini kendi imkanları ile temizliyor. Dükkanın önünde aracı kar altında mahsur kalan bir esnaf, "Sabah geldiğimde arabam karların altında idi. Bu kadar beklemiyordum. Müşteri yok, zincir yok, belediye yok. Burası sahipsiz memleket. Buraya bir kepçe gelse olmaz mı? Bu memlekette belediye yok, olsaydı böyle olmazdı. Burası şehir merkezi. Bir dozer geçip de karları kazıyan olmadı. Yazıklar olsun." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi