Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Anadolu Ajansı Kdz. Ereğli Yurt Muhabiri Fikri Kapan&[#]8217;ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nün hemen ertesinde görevden alınması meslektaşları olarak bizleri üzmüştür.

Bizleri daha da üzen konu ise gazeteci Fikri Kapan&[#]8217;ın, Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık&[#]8217;ın şikayeti üzerine görevden alındığının iddia edilmesidir.

Fikri Kapan, Anadolu Ajansı Yurt Muhabirliği görevi ile Ereğli&[#]8217;de yayın yapan Hakimiyet Gazetesi&[#]8217;ndeki görevini her zaman ayrı tutmayı başarmış bir meslektaşımızdır.

Sayın Halil Posbıyık, meslektaşımız Fikri Kapan&[#]8217;ın Hakimiyet Gazetesi&[#]8217;nde çıkan haber ve yorumlar nedeniyle, Anadolu Ajansı&[#]8217;na şikayet edip işten atılmasına neden olmuştur.

Halil Posbıyık, bir süredir düzenlediği basın toplantıları ve yaptığı yazılı açıklamalarda meslektaşımız Fikri Kapan hakkında ağır ifadeler kullanmıştır.

Elbette gazeteciler mesleğin evrensel kurallarına, Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi&[#]8217;ne uygun hareket edecek. Sınırları zorlayacak, ama aşmayacak.

Yazıların muhatabı olan kişiler ve kurumlar da hakaret içermeyen eleştirilere tahammüllü olup üzerlerine düşen sorumluluk doğrultusunda hareket edecek. Yetkililer, medyayı yandaşlaştırma, ötekileştirme çabaları içine girmemeli, kurum sorumluluğu içinde gazetecilere eşit mesafede olmalı.

&[#]8220;Sevgi, Barış, Dostluk&[#]8221; sloganının mimarı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın meslektaşımızı şikayet ederek işinden etmesi, ekmeğiyle oynaması bizleri üzmüştür.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Fikri Kapan&[#]8217;ın yazı ve yorumlarından şikayetçi ise, hukuk yoluna başvurmalıydı. Bu işin sonu bu olmamalıydı.

Bu davranışı nedeniyle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı kınıyor, meslektaşımız Fikri Kapan&[#]8217;ın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi