Edinilen bilgiye göre, Hacımusa beldesinin CHP´li Belediye Başkanlığı görevini yapan ve aynı zamanda ticaretle uğraşan Veysel Özsaraç´ın, 67 YC 923 plakalı kamyonunu saat 05.30 sıralarından park halindeyken alev aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın sonucu kamyonun ön kısmı ve lastikleri kullanılamaz hale geldi.
Olayı komşusundan duyduğunu ifade eden Hacımusa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç ise kamyonun kundaklandığını ileri sürdü. Özsaraç, "Aracımı en son Ocak ayının ikisinde kullandım. Evimin önünde park ettim. Olayın yaşandığı güne kadar arabamı kullanmadım ve iş olmadığından dolayı çalıştırmadım. Komşum bana telefonla saat 05.39´da ´araba yanıyor´ diye telefon etti. Evden indiğimde hakikaten arabanın ön kısmı kupadan ve arka iki lastiklerden ateşin alevlendiğini gördüm. Olayın yaşandığı anda itfaiye geldi.
Ekipler, müdahale edip, yangını söndürmesine rağmen araç bu kullanılmaz hale geldi. Aracın şase yapma ihtimali yok. Çünkü biz arabanın kışta, çalışmaması ve yangın ihtimaline karşı şalter taktırdık. Şalter elektriği kesiyor ve akü bitmiyor. Yani şalterin kapalı olduğu durumda arabanın şase yapma ihtimalini görmüyoruz. Aracın kimliği belirsiz kişilerce yakıldığını düşünüyoruz" dedi.
Özsaraç, kimseyle husumetinin de bulunmadığını belirterek şüphelendiği kimsenin olmadığını ifade etti. Yanan kamyonu inceleyen Gökçebey Belediyesi Garaj Amiri ve aynı zamanda motor ustası Kemalettin Kazlı ise, kamyonun bulunan şalter nedeniyle şase yapmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi