Anadolu Ajansı Ereğli Temsilcisi Fikri Kapan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın şikâyeti üzerine görevden alındığını bildirdi.

Domokrat Gazetesi&[#]8217;nin internet sitesinde yer alan habere göre, uzun süredir Anadolu Ajansı Ereğli Temsilciliği görevini yürüten Fikri Kapan Anadolu Ajansı Genel Merkezi&[#]8217;nin tasarrufuyla görevden alındı.

İlçede çok sayıda yayın kuruluşunda da görev yapan Kapan, bir süredir Ereğli&[#]8217;de yayınlanan Hakimiyet Gazetesi&[#]8217;nin genel yayın yönetmenliği görevini de yürütmekteydi.

Öte yandan Kapan&[#]8217;ın ayrıldığı Anadolu Ajansı Ereğli Temsilciliği görevine henüz atama yapılmadığı bildirildi.

KAPAN: &[#]8220;SEBEP POSBIYIK&[#]8217;IN ŞİKÂYETİ&[#]8221;

Kapan, görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada 10 yıla yakın süredir Anadolu Ajansında görev yaptığını söyledi.

Bu süre zarfında Ajansın kendisine habercilik anlamında çok şey kattığını, karşılığında da yerel ve ulusal bazda çok sayıda haber yaptığını, bununla ilgili olarak da bölge müdürlüğünden teşekkür aldığını dile getiren Kapan şöyle konuştu:
&[#]8221;Görevden alınmamla ilgili olarak, son günlerde Ereğli Belediye Başkanının yaptığı hizmetlere ve konuşmalarına yönelik eleştirilerim üzerine beni Anadolu Ajansına şikâyet ettiği ve bu şikayet üzerine görevden alındığım duyumları aldım. Hatta bu konuda yurt haberler müdürlüğünce arandım. Belediye başkanı ile ilgili aramda bir sorun olup olmadığı soruldu. Kendilerine durumu izah ettim, konunun yanlış aktarıldığını, ilçedeki kaymakamlık dahil tüm kurum ve kuruluşlarla iyi bir diyalog içinde olduğumu söyledim. Daha sonra da süreci beklemeye başladım.

Bu sabah (11 Ocak) itibarıyla Zonguldak bürosundan telefon edilerek görevden alındığım bildirildi. Bu benim kanaatimce Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın şikayeti üzerine alınmış bir karardır. Bağlantısı her ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin önemsemiyorum. Ancak Posbıyık&[#]8217;ın insanların ekmeğiyle oynayacak kadar bir konuma gelmesi kabul edemediğim bir tavırdır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi