Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, performansı yeterli bulunmayan 54 milli eğitim il müdürü de birkaç gün içinde görevden alınacak. MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir süre önce hayata geçirilen yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde 70 yeni yönetici atadı. Dinçer, &[#]8220;81 ilin yöneticilerini tek tek taradık, içlerinde başarılı olan da var, performansı düşük olan da. 27 il müdürü kalacak, birkaç gün içerisinde gerisi görevden alınacak&[#]8221; dedi. Bir grup gazeteciyle sohbetinde, yeni dönemde başta il müdürleri olmak üzere ilçe ve okul müdürleri için oluşturdukları performans kriterlerini açıklayan Dinçer, şu bilgileri verdi:

İl başarılı olursa il müdürü kurtulacak

&[#]8220;Her yıl stratejik hedefler belirlenecek. Bu hedefleri tutturamayan yılın sonunda gidecek, yerine yenileri atanacak. Bu yıl başlıyoruz. Vizyon sahibi, dürüst, başarılı, kişileri seçeceğiz. Performans kriterleri arasında, o ilin üniversiteye giriş oranı, okullararası başarı oranı, okullaşma oranları, teknolojik gelişmeler gibi konular olacak. Örneğin, üniversiteye giriş sınavına yönelik başarı sıralamasında 44&[#]8217;üncü bulunan ilin müdürü &[#]8216;Bu yıl 35&[#]8217;inci sıraya yükseleceğim&[#]8217; deyip de bu hedefini tutturamazsa görevden alacağız. Bu sistem önce il müdürleri için, sonra ilçe müdürleri, 2 yıl içinde de okul müdürlerinde uygulanacak. Oyunun kurallarını baştan ilan edeceğiz, bu kurallara uymayan gidecek.&[#]8221;
Görevden alınacak il Milli Eğitim Müdürleri arasında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin´in olup olmadığı merak ediliyor.
Editör: Pusula Gazetesi