15 Ocak’ta yapılacak Ak Parti Çaycuma İlçe Kongresi için Genel Merkezce tek aday olarak belirlenen mevcut İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı basın toplantısı düzenleyerek kendisine destek olanlara teşekkür etti. Basın toplantısına Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in yanı sıra belde belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Parti Genel Merkezinin adaylık sürecini çok sıkı takip ettiğini ifade eden Bostancı, % 50 gibi bir oyla iktidar olmuş bir partinin, il ve ilçe adaylarında seçici davranmasının normal olduğunu söyledi.

Yapılan istişareler sonunda kendisinin adaylığına olumlu bakıldığını ifade eden Bostancı; “Genel Merkezimizin kararını bekleme sürecinde başka adaylarda ortaya çıktı. Ancak Cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken daha güçlü bir teşkilatla yola çıkmak adına ilçe başkan adayları tekrar incelemeye alındı. Bunun üzerine adı geçen diğer adaylarla Genel Merkeze çağrıldık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Yazıcı ve bölge koordinatörü milletvekillerimiz eşliğinde mülakata tabi tutulduk. Bizlere önceki seçimlere göre daha güçlü, daha yapıcı bir teşkilatla devam etmeye karar verdiklerini söyleyerek bölge adına yapacaklarımızı anlatmamızı istediler. Sonuçta eski bir ilçe başkanı olarak benimle yola devam edeceklerini tarafıma söylediler. Bana destek veren bölge milletvekillerimize, il başkanımızı ve belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra Allah bize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Bu yolda herkesten destek bekliyoruz. 15 Ocak’taki ilçe kongremizi bir şölen içinde gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ak Parti’nin büyük bir aile olduğunu ve il başkanlığı seçimince genel merkezin isteği doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Bostancı; “Partimizin kuruluşundan beri görev almama rağmen adaylık sürecinde çok inceleniyoruz. İl başkanlıklarında da aynı tutum olacaktır. Ancak tecrübe çok önemli” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi