CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref seçim gezilerini giysi pazarı ve Tepebaşı Mahallesinde sürdürdü. Giysi Pazarı´nın kaldırılmayacağını ve burası için yeni bir proje geliştireceklerini söyleyen Eşref akşam gittiği Tepebaşı Mahallesi´nde ise adeta coştu. Belediyenin içinde bulunduğu borçlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle kendi döneminde yatırım yapılamayacağı yönündeki yaklaşımların doğru olmadığını belirten Eşref yoktan var edeceklerini belirterek kendi döneminden örnekler verdi.


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Soğuksu Köprü Ayağı´nda bulunan "Giysi Pazarı"nı ziyaretinde buranın başka yere taşınmayacağı sözünü verdi. Gezilerinde Belediye´nin dar boğazda olmasından dolayı yatırımların kısılacağı endişesinin yersiz olduğunu belirten Eşref, kendi döneminden örnekler vererek; "Biz yoktan var ederiz" dedi.


Mahalle gezilerini sürdüren İsmail Eşref, önceki akşam Tepebaşı Mahallesi´nde kahvehane gezilerindeydi. Eşref Tepebaşı Mahallesinde tam anlamıyla şov yaptı. Eşref´in mahalleye girişi sırasında mahalleliler, "Şimdi Eşref Saati", "Eşref nerede Tepebaşı orada", "En büyük Başkan Eşref" sloganlarıyla karşılandı. Eşref, gezi sırasında camlardan ve balkonlardan kendisine tezahürat yapanları da selamladı.



Haber Merkezi- CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref Soğuksu Köprü Ayağı´nda bulunan "Giysi Pazarı"nı ziyaret etti. Giysi Pazarı Derneği (ZONEPDER) Zonguldak Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Ali Uçar ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte pazarı dolaşan Eşref´e yoğun ilgi oldu.


Giysi Pazarı´nın kaldırılacağını dile getiren Pazar esnafı konu ile ilgili İsmail Eşref´ten bilgi aldı. Zonguldak Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Ali Uçar, "Biz dernekleştikten sonra pazara biraz düzen geldi. Buranın sağlı sollu genişleme alanı vardı. Orta tezgâhlar işportacılarındı onlar sonradan büyüdü aynı zamanda da sorunlarımız da artı. Uçar, bu konuda İsmail Eşref´ten çözüm önerisi beklediklerini, mağdur olmak istemediklerini dile getirdi. Eşref ise kendilerine destek vereceklerini dile getirdi.


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref yaptığı konuşmada "Sizler sokakta işportacılık yaparken sizi burada toplayan benim.


Bu konuda o zaman bana da şikâyetler gelmişti. Ben kimseyi şu ana kadar mağdur etmedim, etmem. Hatırlayacaksınız, eskici pazarına 12 katlı iş merkezi kurdum. Tek bir esnafı da mağdur etmedim. Bildiğiniz gibi buranın görüntüsü, dışarıdan çok çirkin görünüyor. Burası ile ilgili projemi "kimseyi mağdur etmeyecek şekilde" uygulayacağım. Bunu hep birlikte yapacağız.


Siz, dolmuş durakları, balıkçı vs. bu alanla ilgili olarak büyük proje ile geliyoruz. Üzerinde oturma gurupları, çiçekler ve yeşil alan olacak. Sadece sizi değil kimseyi mağdur etmeyeceğim. Eğer ben söz vermişsem, yerine getiririm" diyen Eşref´e, esnafların ortak görüşü olarak bir esnaf, "Başkan, bizi sizin projeniz olan Soğuksu Pazaryerindeki kapalı dükkânlara taşımak istiyorlar. Ancak bize verilen dükkân sayısı çok az. Bizi mağdur etmeyeceğinize söz verin" dediler. Eşref "söz" dedi. Bunun üzerine esnaflar da "Başkan bizim desteğimiz, oyumuz da sana, bu da bizim sözümüz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi