AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları tarafından Zonguldak Öğretmenevi´nde Mehmet Akif Ersoy´u anma programı gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfını Temsilen Sosyolog Araştırmacı Yazar Osman Arslan, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, AK Parti Belediye meclis üyeleri ve AK Partililer katıldı. Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından 3 yaşındaki Zehra Betül ve 7 yaşındaki Harun Yahya ile birlikte İstiklal Marşı´nı okudu.
Daha sonra programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, “2011 yılı Mehmet Akif´in vefatının 75. yılı ve İstiklal Marşı´nın kabulünün 90. yılı olması dolayısıyla Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında ´Mehmet Akif Ersoy Yılı´ alarak ilen edilmiştir. Akif, alim, şair, hoca, devlet memuru, arif, gazeteci, milletvekili ve daha pek çok sıfata sahiptir. Ama bütün bu sıfatlardan ürettiği bir sentezle o bilinçli, uyanık bir Türk aydınıdır. Akif, dışarından ve içerinden gelen bütün tehlikelerin farkına varmış, milletini anında uyarmış bir ufuk adamıdır. Türk milleti, Akif´in eserleriyle kendini bulacak yeniden derlenip toparlanacak, kendinin, değerlerinin, tarihinin, kültürünün, dininin, dilinin farkına varacaktır. Millet, kendi kendinin farkına varmazsa yok olur gider. Akif´e dönmek demek bir bilinç yenilenmesi demektir. Bizlerde, bu büyük vatan, İstiklal ve İslam şairimizin hatırasını yaşatmakta, manevi şahsiyetini tekrar bağrına basmakta ve hayatı boyu dile getirdiği mesajların sahibi olduğunu daima göstereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Hatice Saraçlı tarafından ney eşliğinde ´Uyan´ şiiri okundu. Ardından, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfını Temsilen Sosyolog Araştırmacı Yazar Osman Arslan ise, programa katılanlara Mehmet Akif Ersoy´un hayatı hakkında konuşma yaparak bilgiler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi