Ereğli Belediyespor bayan takımının 1. Lige yükselmesinin ardından, Merkezde de bayan takımı kurmak için Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü harekete geçti.


Türkiye Futbol Federasyonu´nun önemsediği ve desteklediği kadın futbolu ülkemizde çok önemli bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde futbol antrenörü olarak çalışmakta olan Selim Oral ve bayan antrenör Gazel Güven öncülüğünde kadın futbol takımı oluşturma çalışmaları 2 Ocak tarihinde başlayacağı açıklandı.


Konu hakkında açıklama yapan Bayan takımı Antrenörü Selim Oral, "Takım sporlarının rolü özellikle çocuklarda sosyal ilişkileri arttırmada ve yaşıtları ile daha iyi arkadaşlıklar kurmada büyük bir yer tutmakla beraber ,dayanışma,sorumluluk duygusu, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemede takım sporlarının göz ardı edilemeyecek etkisi bulunmaktadır. Ayrıca yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır, daha çabuk iyileşir. Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır.


Bu doğrultuda kadın futbol takımına katılmak isteyen 1996-1997-1998-1999-2000-2001 doğumlu olan öğrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne başvurabilirler." dedi.


Editör: Pusula Gazetesi