Baykal çifti, dün Erdoğan çiftine ´geçmiş olsun´ ziyaretinde bulundu. CHP eski lideri, 9 yıllık iktidarı boyunca Başbakan´ı ilk kez eşiyle birlikte ziyaret etti. Baykal´ın görüşmede, tutuklu milletvekili Mehmet Haberal´ın annesiyle görüşmesi için ricada bulunduğu öğrenildi.CHP´nin eski lideri Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan´a ´geçmiş olsun´ ziyaretinde bulundu. Resmi Konut´taki buluşmada Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da yer aldı. Sürpriz ziyaret, Erdoğan ile Baykal arasındaki ´ilk eşli buluşma´ özelliğini taşıyor. Böylece Emine Hanım ile Olcay Hanım, dün ilk kez yüz yüze görüşme fırsatı buldu.

Yaklaşık 45 dakikalık görüşmede hem özel hem de güncel konular konuşuldu. Alınan bilgilere göre Erdoğan, görüşmede ameliyat sonrasındaki sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi ve doktorlarının tavsiyeleri doğrultusunda dinlendiğini söyledi. Dış politikada yaşanan önemli gelişmelere işaret eden Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarını parlamentodan geçirerek seçimlere güçlü girmeye çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy´ye sert eleştiriler yöneltti. Baykal ise söz konusu tasarının parlamentoda kabul edilmemesi konusunda Türkiye´nin çabalarının sonuç vermeyeceği kanaatinde olduğunu ancak tasarıya senato aşamasında müdahale edilebileceğini kaydetti.

Başbakan´a ´Haberal´ı annesiyle görüştürün´ ricası

Baykal, ayrıca Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal için de ricacı oldu. Haberal´ın vefat eden babasının cenaze törenine katılamadığını, annesinin de ölüm döşeğinde olduğunu belirten Baykal, "Annesi 92 yaşında ve hasta. Sayın Haberal´ın da annesine özel bir düşkünlüğü olduğunu biliyorum. Eğer bir görüşme ve helalleşme imkânı sağlanırsa Türkiye için de iyi olur. Bir sıcaklaşma olur; Türkiye´nin buna ihtiyacı var." diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise "Adalet Bakanı ile bu konuyu görüşeceğim." karşılığını verdi.

Bu arada Baykal´ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan´a ´geçmiş olsun´a gidecek. Kılıçdaroğlu, bugün saat 17.00´de Erdoğan´ı Başbakanlık Resmî Konutu´nda ziyaret edecek.

Editör: Pusula Gazetesi