HATAT Holding Bünyesinde bulunan ve Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na (TTK) bağlı Kandilli ve Amasra Bölgelerinde ocak işletmeciliği yapan HEMA A.Ş&[#]8217;nin, Kandilli işletmesinde çalışan yaklaşık 800 işçisi 4 yıldır ücret artışı alamadıkları için eyleme çıktı.

15 Aralık 2011 tarihinde 24-08 vardiyasının ocağa inmemesiyle başlayan eylem 3 vardiyaya yayıldı.

Eylem nedeni olarak 4 yıldır ücretlerine zam alamayışlarını gösteren işçiler ayrıca işverenden yıllık kişi başına 1&[#]8217;er ton da yakımlık kömür istihkakı talebinde bulunuyorlar.

Eylemdeki maden işçileri ile görüşen ve konu hakkında bilgi alan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, GMİS Genel Merkezini bilgilendirmesinin ardından Genel Başkan Eyüp Alabaş&[#]8217;ın talimatıyla GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun Kandilliye gittiler.

İşçilerin eyleme çıkış nedenlerini ve sorunlarını yerinde dinleyen Sarıçam ve Tutkun, haklı taleplerinde yanlarında olduklarını, sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Haklı eylemlerinde taşkınlık yapmadan birlik beraberlik içinde olmalarını söyleyen GMİS Mali Sekreteri Sarıçam; &[#]8220;Haklı taleplerinizin yerine getirilmesi için gerek işveren ve gerekse siyasilerle görüşeceğiz. Sorunlarınızı ileteceğiz. Burada eyleminizi sürdürürken işyerinize ve işinize zarar verecek eylemlerden uzak durun. Haklı iken haksız duruma düşmeyin. Biz sizlerin haklı taleplerinizin yanınızdayız&[#]8221; dedi.

GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun&[#]8217;da işçilere birlik ve beraberlik içinde olmalarını söyleyerek; &[#]8220;Bizler sendika olarak alın terinin, emeğin yanındayız. Ve sizlerin de elbette ki bu haklı eylemlerinizde yanınızdayız. Ama eylemleriniz yıkıcı değil birleştirici olmalı. Bunu da birlik ve beraberlik içinde sürdürmelisiniz&[#]8221; dedi.

Eylemci işçilere destek vermek için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal&[#]8217;da işçilere yaptığı konuşmada haklı eylemlerini desteklediklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi