AK Parti Zonguldak milletvekili Ercan Candan, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, ile birlikte Gökçeler ve Kandilli beldelerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Gökçeler beldesini ziyaret eden Candan, Belediye Başkanı Bekir Çolak&[#]8217;tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Candan, beraberindekilerle ile birlikte daha sonra Kandilli beldesine geçerek Belediye Başkanı Nihat Saral&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Kandilli&[#]8217;nin cazibe merkezi haline gelmesi için önerilerde bulunan Candan, &[#]8220;Kandilli&[#]8217;de TTK&[#]8217; ya ait olan lojmanlarımız var. Bu lojmanlar ile ilgili TTK yetkilileri ile bir anlaşma yapılsa, neredeyse bedelsiz denilecek bir şekilde alınsa, farklı bir huzurevi şeklinde, küçük 2 odalı olacak şeklinde olsa, huzurevi gibi kampus niteliğinde kalacağına insanların kendi evlerinde gibi kalacağı bir hale dönüştürsek ve buradaki hastaneyi de güçlendirsek, maddi olarak oradan kaynak gelecek ve insanlarımızı da buraya getirme olanağına sahip olacağız. Buraya bir dinlenme yeri bu türlü sağlık yerine çevirebiliriz diye düşünüyorum&[#]8221; dedi. Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral&[#]8217;da bu konuda farklı çalışma yaptıklarını ama burada bir yerleşimin olduğu için uygun görülmediğini söyledi. Burada yer sahibinin TTK değil Orman&[#]8217;a ait olduğunu belirten Saral, &[#]8220;TTK&[#]8217;ya ait lojmanlar yaklaşık 60 yıl önce yapılmış. Altta katır ahırı, üstte de katır bakıcısını kalacağı oda ve mutfak mevcut. Burada yaşayan insanlar emekli olup gitmişler. Kadastro çalışmaları var. Buranın bir yeri orman ve TTK buralardan elinizi ayağınızı çekin. Şimdi TTK&[#]8217;nın bu lojmanlardan hiçbir karı yok, her yıl buraya masraf yapıyor. Biz bu konuda TTK Genel Müdürlüğüne yazı yazdık, gelen yazıda burada yerleşim olduğu için uygun görülmemektedir. Zaten siz burayı bize vermeyeceksiniz, İskan edilecek, burada yer sahibi TTK değil, ormandır. Biz öğretmeni, doktoru ve hemşireyi burada oturtalım istiyoruz. Zira bu projeyi Kandilli&[#]8217;nin kurtuluş projesi olarak görüyorum&[#]8221; dedi.
Saral, ayrıca yıllardır yapılamayan Kandilli-Ereğli yolunun yapılmasından dolayı AK Parti Zonguldak milletvekili Ercan Candan&[#]8217;a teşekkür etti.
AK Parti Zonguldak milletvekili Ercan Candan, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral ile birlikte Kandilli Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek personel ve hastalarla sohbet etti.
Editör: Pusula Gazetesi