Almanya Zonguldaklılar Derneği gecesine katılmak ve çeşitli ihtisas gezilerinde bulunmak amacıyla yaklaşık 10 gündür yurt dışında bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Almanya ziyaretini değerlendirdi. Almanya&[#]8217;nın birçok şehrinde incelemelerde bulunduğunu belirten Gülşen Avrupa&[#]8217;daki çağdaş görüntüyü Çaycuma&[#]8217;ya uygulama hayalinde olduğunu söyledi. Gülşen; &[#]8220;Münih&[#]8217;te hayvancılıkla ilgili tesisleri gezdik. Türkiye&[#]8217;de fabrikaları bulunan şirketlerle tanışma imkanı yakaladık. Orada gördük ki Türkiye Avrupa&[#]8217;ya göre eti çok pahalı tüketiyor. Ülkemizde et fiyatları çok yüksek. Yani Türkiye&[#]8217;de besicilik ve hayvancılık konusunda çok yol kat etmemiz gerekiyor. Daha çağdaş üretim tesislerine sahip olmalıyız. Bizlerde oradaki firma yetkililerini Çaycuma&[#]8217;ya davet ettik. Çünkü eşdeğer bir iklime sahibiz. Katıldığımız fuarda gördük ki, yurtdışındaki Türk işadamları havyacılığa çok önem veriyor.


Zonguldaklılar gecesi öncesi de büyük acı yaşadık. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Cin arkadaşımızın oradaki cenazesine katıldık. Allah rahmet eylesin diyorum.


İhtisas gezilerimizden bir tanesi de Aşağı Saksonya eyaletine idi. Hemşerilerimizle bir araya gelerek şehirleşme ve kentleşme çalışmalarını izledim. Oradaki kentleşmeyi ilçemize uygulamak en büyük hayalim. Mezarlık ve müzeleri de gezme fırsatı bulduk. Bizim Avrupa&[#]8217;ya göre teknolojik anlamda çok yol kat etmemiz gerekiyor. Gurbetçilerimiz ilçemizi takip ediyorlar ve gelişmelerden çok memnunlar.


İlçedeki projelerimiz devam ediyor. Meydan projesi ile kat otopark projesine önem veriyoruz. Avrupa caddelerindeki pozitif görüntüyü ilçemize uygulamaya çalışıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi