İl Genel Meclisi 2012 yılı ödeneği belli, oldu. Geçtiğimiz yıl 32 milyon lira ödenek ayrılan Zonguldak&[#]8217;a bu yıl 38 milyon lira ödenek ayrıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyeleri dün bir araya gelerek 2012 yılı ödeneği ve bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


2012 yılında ödenek payında yüzde 20 artış yapıldığını fakat bunun yeterli olmadığını ifade eden Meclis Üyeleri, hazırlanan bütçenin Zonguldak&[#]8217;a hayırlı olmasını dilediler.


Toplantıda ilk açıklamayı İl Genel Meclisi Üyesi Seyfettin Ceylan yaptı.


Ceylan: &[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri olarak bir bütçe çalışması yaptık. Bütçede ortalama yüzde 20 civarında bir artış görünmüştür ama yatırımla ilgili bir şey göremedik. Aşağı yukarı 6 trilyon olan işçi giderleri 9 trilyona çıkarıldı. Hatta yetersiz görülüyor. Daha önceden il özel idaresine bakanlık kaynaklı gelen işçi ikramiyeleri ve kıdem tazminatları da kesildi. Buda 2012 yılı özel idare bütçesine yüklenmiştir. Onun için yüzde 18 gibi bir artış görünüyor ama bu artış yeterli bir artış değildir. Ama hazırlanan bütçe Zonguldak&[#]8217;ımıza hayırlı olsun&[#]8221; dedi.


BAŞOĞLU: KÖYLERDE HALA KONTEYNIR DEĞİL FIÇI VAR


İl Genel Meclisinin yaptığı çalışmaların yanı sıra ödenek ayrıldığı halde bir çalışma yapılmadığı yönünde değerlendirmede bulunan İl Genel Meclisi Umut Başoğlu şunları söyledi, &[#]8220;Bu ay Zonguldak&[#]8217;ta bütçe ayı oldu. Bütçemizin de Zonguldak&[#]8217;ımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bütün il genel meclisi üyelerimizle birlikte onayladığımız bir bütçe oldu. Zonguldak&[#]8217;ımızın tüm köylerinde çöp toplamayla ilgili bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma aslen 2010 yılında bizlerin önergesiyle gündeme alınmamıştı. En azından bu yıl çöple ilgili çalışmayı bu yıl başlatıldı. Ama her şeyde olduğu gibi bu alanda da eksik var. Köylerimizde çöp konteynırıyla ilgili araçlar alındı fakat köylerimizim çöp konteynırları eksik. Köylerde bizim bildiğimiz bizlerin fıçı dediğimiz materyaller kullanılıyor. Ama sağlıklı toplama yapmak için konteynırların olması gerekiyor. Bu eksiklikleri Ereğli kendi çapında giderdi. Fakat çoğu ilçemizde halen bu eksiklikler var.


BUĞDAY DESTEĞİ VERİLDİ


Tarımla ilgili geçtiğimiz yıl bir önerge vermiştik. Özellikle buğday ekim dönemlerinin yaklaştığını ve bu dönemlerde çiftçimize destek olabilelim, en azından yüzde 50 hibe desteğiyle buğday desteğini verelim demiştik. Ama maalesef bu önergemiz kabul görmemişti. Şimdi bu önergemiz dikkate alınarak yüklü bir miktarda destek olunabilindi.


KÖYLERDEKİ KANALİZASYON ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMALIYIZ


Altyapı projeleriyle ilgili yatırımlara baktığımız zaman il özel idaresinin bütçesinde çok büyük eksik var. Köylerimizde kanalizasyon çalışmalarında destek olmalarını istiyoruz. Çünkü bizler alt yapıyı yapmadan üst yapıyı yapmayı sever bir hal almışız. Biz her defasında ödenek aktarılması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü alt yapı sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor.


KESTANE KANSERİ İÇİN AYRILAN ÖDENEK NEREDE?


Kestane kanseri dediğimiz ve bölgemizde yetişen bir olay var. Her yıl kestane kanserine 20-25 bin lira para ayrılıyor. Fakat bu para bir türlü kestane kanserine karşı kullanılmıyor. Biz arkadaşlarımıza soruyoruz; acaba kestane kanserine ayrılan bu parayı hangi ödeneklerde kullanıyoruz. Bu parayı kestane kanserine karşı kullanmayacaksak neden ayırıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi