Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, her platformda norm kadroya göre 3 bin işçi açığı olduğunu dile getiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş&[#]8217;a yanıt verdi.


Başkan Uçar, TTK Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;ın performansa dayalı işçi alımı konusunda bir projesi olduğunu fakat Genel Maden İşçileri Sendikasının bu konuda endişeleri olmasından dolayı Hazinedeki başvurunun beklemede olduğunu söyleyerek; &[#]8220;TTK ile GMİS bu konuda uzlaşsın bizde siyasi irade olarak Hazine ve ilgili Bakanlıklarla görüşmelerimizi yaparak taleplerimizi ileteceğiz&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetimi İdaresi ve 3 bin işçi taleplerini hazineye belirtmişler. Ancak TTK Genel Müdürünün performansa dayalı işçi alımı konusunda projesi vardı. Bu konuda sendika ve TTK yönetiminin konunun üzerinde uzlaşması lazım. Genel müdürümüzün ortaya atmış olduğu projeyle ilgili sendikamızın bir takım tereddütleri var. Toplu sözleşmedeki bir takım haklarının elinden alınabileceği yönünde endişeleri var. Bu konu üzerinde Sayın Genel Müdürümüz ve Sendika Başkanı arasında görüşmeler yapılıyor. Hazine ve TTK&[#]8217;ya yük getirmeyecek şekilde bir formül bulmaya çalışıyorlar. Buldukları takdirde biz siyasi irade olarak Hazine ve ilgili Bakanlıklarla görüşmelerimizi yaparak taleplerimizi ileteceğiz. Biz şu mantıkla Bakanlık yada Hazinenin karşısına çıkıp; &[#]8220;Biz hala zarar eden bir kurumuz ama siz bu zararımızı yinede katlanın, işçiye ihtiyacımız var. Alın&[#]8221; demek istemiyoruz. Onların karşısına proje üreterek, alternatif bir takım önerilerle karşılarına çıkmak istiyoruz. Bu konuda kurum yetkilileri ve sendika kendi aralarında görüşmeler yapıyor. Kurum ve sendika kendi aralarında uzlaştığı takdirde biz devreye gireceğiz.


Ama 2006 ve 2009&[#]8217;daki gibi işçi alımı mantığıyla biz Hazinenin karşısına çıkamayız. Biz farklı projeler üretmek zorundayız. Hem sendikanın hemde kurumun bu konuda bir araya gelip uzlaşmaları lazım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi