AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Ereğli Belediye Başkanı ve AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Murat Sesli´nin tutuklanması ve yeni başkan adayının kim olacağı yönündeki soruları cevapladı. Erol Şahin, bu yeni gelişmeye göre teşkilatla birlikte genel merkez ile beraber değerlendireceklerini kaydetti. Erol Şahin, son olayların teşkilatı ve Ereğli´yi derinden üzdüğünü belirterek, "Bağımsız yargıya hepimiz güveniyoruz. Yargılama safhasında olan bir dava ile ilgili bir görüş bildirmek doğru olmaz. Biz bu yeni gelişmeye göre teşkilatımızla birlikte genel merkezimizle beraber değerlendireceğiz ve bu duruma göre tavrımızı belirleyeceğiz. Ekibimiz hazır, projelerimiz hazır. Ereğli´ye hizmet etmeye hazırız. Bekleyin görün en güzel şekilde Ereğli halkının karşısına çıkacağız" dedi.
Adaylarının şuan ki hukuki durumu aday olmasına engel olduğunu belirten Şahin, "Çünkü kendisi tutuklu. Tabi ki hukuki süreci tam olarak bilmiyorum. Tutuklu olduğu sürece aday olma şansı mümkün değil. Bu durumu başkanımızla, genel merkezimizle değerlendireceğiz ve ona göre kendimize bir şekil belirleyeceğiz. Pazar günü pazartesi günü bunların toplantıları yapılacak. Belirlenmiş bir isim yok. Hukuki bir durum ortada mevcut bir durum var. Bu duruma göre şeklimizi belirlememiz gerekiyor. Partimiz olarak, yetkili organlarımız olarak yeni bir pozisyon alacağız ve adayımızı belirleyeceğiz. Tabi bu kararı alırken teşkilatımızın ve Ereğli halkının da yoğun bir destek vereceği bir isim olmalı. Ereğli´ye hak ettiği değeri vermek gerekiyor. En güzel adayı Ereğli halkının önüne koymak gerekiyor. Ereğli bir beş yıl daha kaybetmesin" dedi.
Ulusal bir kanalda AK Parti´nin yeni belediye başkanı adayının Aydın Güngör olarak geçmesi konusunda da konuşan Şahin sözlerini şöyle tamamladı:
"Gülüç Belediye Başkanı Aydın Göngör bu göreve laik olan arkadaşlarımızdan bir tanesi. Gülüç´te Belediye Başkanlığını açıkladık. Bizim bu konuyla ilgili bir çalışmamız yok. Çünkü bu sabah bu durum gerçekleşti. Oysa bununla ilgili bugün bir çalışma yapma şansımız mümkün değildi. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacak. Hafta sonuna kadarda ortaya bir şekil çıkar diye düşünüyorum. Bunun değerlendirmesin genel merkezimiz, teşkilatımız hep beraber yapacağız. O çıkan haberde teşkilatımızla alakalı bir haber değil. Aydın Güngör´de bizim sevdiğimiz bu göreve laik olan bir arkadaşlarımızdan bir tanesi."
Editör: Pusula Gazetesi