AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan&[#]8217;ın, 18 Ekim tarihinde kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi&[#]8217;ndeki makam odasında ziyaret eden Başkan Posbıyık&[#]8217;a gerçekleştirdiği iade-i ziyarette, partinin Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Avukat Adem Öztürk ve Milletvekili Candan&[#]8217;ın danışmanı İbrahim Cöbek&[#]8217;in yanı sıra bazı teşkilat yöneticileri ve partili belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.
Cumhuriyet Halk Partili çok sayıda belediye meclis üyesi de Milletvekili Candan&[#]8217;ı karşılayanlar arasında yer aldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın belediye hizmet binası girişinde karşıladığı Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile Başkan Posbıyık arasında yaklaşık yarım saat süren görüşme samimi bir ortamda geçti.
Ziyareti takip etmek için makamda hazır bulunan basın mensuplarına, 18 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği Ankara temasları hakkında bilgi veren Başkan Posbıyık, Milletvekili Candan ile TBMM&[#]8217;deki buluşmasında Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin temel meselelerini tartışma fırsatı bulduklarını söyledi. Başkan Posbıyık konuşmasında; &[#]8220;Geçen hafta Milletvekili Candan&[#]8217;ı meclisteki odasında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması dileklerimizi ilettik. Bizim açımızdan son derece verimli bir görüşme oldu. Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin temel meselelerini ve çözüm önerilerini gündeme getirdik. O gün Sayın Candan ile aklımızda olan her konuyu konuştuk. Biz kendisine teknik arkadaşlarımızla ve elimizde dosyalarla gitmiştik. Ancak Sayın Candan Karadeniz Ereğli ile ilgili konulara o kadar hakim ki hazırladığımız dosyaya gerek bile kalmadı. Çok mutlu bir şekilde Ankara&[#]8217;dan ayrıldık. Bugün de kendisini Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nde ağırlamaktan aynı mutluluğu duyuyoruz&[#]8221; dedi.
Ziyarette konuşma yapan AK Parti Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan da konuşmasında ilk olarak Hakkari&[#]8217;deki eş zamanlı saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve Van&[#]8217;da 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Her iki olayın birbiri ardına gelmesinin milletimizi derinden üzdüğünü belirten Candan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti&[#]8217;nin Van ve çevre illerdeki yaraları sarmak için hazır olduğunu ve gereken çalışmaların derhal başlatıldığını söyledi. Ercan Candan, 23 Ekim Pazar günü 7.2 şiddetindeki depremle sarsılan ve hayatın durma noktasına geldiği Van&[#]8217;da yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Depremin yaralarının sarılmasında ekonomik açıdan herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten ve bütçede doğal afetlerle ilgili ayrılan paydan gerekli çalışmaların eksiksiz biçimde yapılacağını kaydeden Candan, Van&[#]8217;daki depremde üzüntü verici olaylardan birinin de yıkılan binaların genelinin kamu binası olması olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın 18 Ekim tarihinde kendisine gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Candan, &[#]8220; Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın beni meclis odamda ziyaret etmesi çok nazik bir davranıştı. Çok mutlu oldum. Sayın Başkan&[#]8217;ında ifade ettiği gibi genel olarak Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin temel meseleleri ve bu meselelerle ilgili çözüm önerilerini tartışma fırsatı bulduk. Bizim ana amacımız Karadeniz Ereğli ve civarını Türkiye&[#]8217;nin Türkiye&[#]8217;deki tüm kentlerin önüne geçirmek ve ilçemizde yaşayan insanlarımızın refahını artırmak &[#]8221;dedi.
Kdz. Ereğli&[#]8217;nin bir marka kent olduğunu ve bu özelliğin elde edilmesinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın ve onun yaptığı çalışmaların da önemli bir katkısı olduğunu kaydeden Candan,&[#]8220;Karadeniz Ereğli tüm Türkiye&[#]8217;de iyi bilinen bir marka kent. Biz istiyoruz ki bu marka artan bir ivme ile devam etsin. Bu yönde de ben, halkın oylarıyla göreve seçilmiş bir milletvekili olarak yerel yönetimimize elimden gelen desteği vermeye hazırım. Zaten Ankara&[#]8217;ya gitme amacımız da bu. Bize ihtiyaç duyulduğunda ya da hizmet noktasında gözden kaçan bir şey olduğunda biz de üzerimize düşeni yaparız &[#]8220; diye konuştu. Zonguldak için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Candan, bu çalışmalardan birinin de doğalgaz çalışmaları olduğunu hatırlatarak, Zonguldak&[#]8217;ta da en kısa sürede doğalgaz kullanımının yaygınlaşacağını ve ilin, Türkiye&[#]8217;nin en ucuz doğalgazını kullanacağını söyledi.
Milletvekili Candan&[#]8217;ın verdiği bu bilgiden memnunluk duyduğunu ifade eden Posbıyık, &[#]8220;Biz Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye doğalgazı getirdiğimiz zaman kömür memleketine doğalgaz getirdiğimiz için bizi acımasızca eleştirenler olmuştu. Bizi Zonguldak&[#]8217;a ihanet etmekle bile suçlamışlardı. Ancak bugün herkes gerek ekonomik gerekse çevre sağlığı açısından doğalgazın yararlarını gördükçe bize dua etmeye başladılar&[#]8221; dedi.
Posbıyık, ayrıca doğalgazı kentlere getirmek kadar bu gazın tüketiminin yaygınlaştırılmasının da önemli olduğunu belirtti. Milletvekili Candan ise, doğalgazın kullanımının istenilen düzeyde yaygınlaşamamasının temel nedeninin vatandaşların gelir düzeyleri olduğunu kaydederken, hükümet olarak bu gelir düzeyini daha da artırma noktasında çalışmalarının sürdüğünü, bu bağlamda kendilerinin de Zonguldak halkının gelir düzeyinin yükseltilmesi için çeşitli çözüm önerileri üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Candan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
&[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin yakın geleceği için çeşitli projeler üretmek elbette önemli ancak biz temel amaç olarak kenti 2050&[#]8217;ye hazırlamaya çalışıyoruz. Eğer Karadeniz Ereğli bu hızla büyümeye devam ederse gelecekte bugün kullandığımız çevre yolu ve Yeni Devlet Hastanesi bile şehrin merkezinde olacak. Biz uzun vadede geleceği düşünerek bizden sonra gelecek nesillere daha huzurlu bir kent bırakmak istiyoruz. Temel gayemiz ise bu dünyadan giderken hoş bir seda bırakmak. Herkesin bir ömrü var ve ömür bitince de gidiyor. Kimse kimsenin kontörünü harcamıyor.&[#]8221;
AK PartiZonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Karadeniz Ereğli için her zaman birlik-beraberlik içinde çalışmaya hazır olduklarını belirten Posbıyık Milletvekili Ercan ve beraberindekilere teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi