Parklardaki demir korkuluklara zarar veren ve halıları yerinden söken fırtına nedeniyle ise çok sayıda binanın çatısı zarar görünken, bazı ağaçlar ise devrildi.
Zonguldak´ın merkezi, ilçeleri ve beldelerinde 3 gündür aralıklarla yağan yağmur bu sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Fırtına ile birlikte etkili olan yağmur, sabah iş yerlerine gidenlere zor anlar yaşattı. Yağmurdan korunmak için şemsiyelerini açanlar, şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Belediyelerin alt yapı çalışmalarını da engelleyen yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri ise trafiği olumsuz etkiledi. 3 günde metrekareye 90 kilogram yağışın düştüğü kentte belediye ekipleri, alarma
geçerken su baskınlarına karşı temizlik çalışması yaparak rögar kapaklarını açık tutmaya çalıştı. Kentte küçük çaplı çok sayıda heyelan meydana gelirken, polis, karayolları, il özel idaresi şantiye ekipleri ve belediye ekipleri yollara düşen kaya ve toprak parçalarını kısa sürede temizleyerek, trafiğin aksamasını önlemeye çalışıyor. Saatteki hızı yer yer 55 kilometreyi bulan fırtına da ise bir çok ev ve iş yerinin çatısı zarar gördü. Boyu 8-10 metreyi bulan kavak ağaçları fırtınada yaprak gibi sallanırken,
fırtınaya dayanamayan çok sayıda ağaç ise devrildi. Belediye park ve bahçelerde bulunan demir korkuluklara ve aydınlatma lambalarına da zarar veren fırtınanın, yere yapıştırılmış halıları bile söktüğü görüldü.
Öte yandan fırtına nedeniyle Karadeniz´de ise dev dalgalar oluştu. Boyu 5 metreyi bulan dalgalar, zaman zaman dalgakıranları aştı. Balıkçı tekneleri ve gemiler, fırtına nedeniyle en yakın limanlara sığındı.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışın salı gününe kadar devam edeceğini, Batı Karadeniz Bölgesi´nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının beklendiğini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi