Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, göreve geldikleri günden bu yana verdiği sözü yerine getirebilmek için kolları sıvadı. 2 yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Ali Bektaş, Kozlu&[#]8217;nun çağ atladığını ve çalışmaları tamamen bitirmek için bir dönem daha belediye başkanlığına aday olacağını söyledi.

Kozlu&[#]8217;da çalışmaların hızlı değil zamanında yapıldığını ve her geçen gün Kozlu&[#]8217;nun geliştiğini ifade eden Başkan Bektaş, hedeflerinin Kozlu&[#]8217;nun çehresini Ilıksu mevkiine kadar büyütmek olduğunu söyledi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:


&[#]8220;Çarşı içerisinde bir başıbozukluk hat safhada olduğundan vatandaşlar devamlı olarak ana yollarda yürüyorlardı. Onun için ilk birinci esnaflara bir sınır çizilerek bu çizgileri geçmemesi sağlandı. Ondan sonra da trafik kurallarına uymayan araçlar ve gelişigüzel park eden araçlar için ücretsiz bir otopark gösterilerek araçların oralara çekilmesi ve halkın rahatça gezebilmesi ve alış veriş yapması sağlandı. Mahallelerdeki ana yol ve tali yol kenarındaki çöp ve dikenler temizlenerek kanallar açıldı. Çarşı içindeki tüm kanallar elden geçirildi. Bu nedenle yağmurlu havalarda Kozlu´nun su basması önlendi. Mezarlıklar bakımsız olduğundan ele alınarak temizlendi. Mezarlıklara gelişi- güzel cenaze defnedilmemesi için bölümler yapılarak her bölümün başına numara verilerek defnolunan cenaze kaydolunarak yıllar sonra mezarının nerede olduğu tespit edilebilmesi için bu sisteme geçildi. Gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan korumak ve çocuklarımızın oynayabileceği sahaları yapmaya başladık. Bu nedenle her mahalleye bir halı saha, voleybol, basketbol, oyun parkurları ve sportif faaliyetler için perdeler yapıldı. Fatih Mahallesindeki Mustafa Durgun parkı yeniden ele alınarak, halı futbol sahası, voleybol ve basketbol, oyun parkurları, gezi yolları, sportif faaliyetler için pergeller konuldu. Parkın etrafı ağaçlandırıldı ve çimlendirildi. Yine Fatih Mahallesinde Sağlık ocağı yanında atıl durumda olan alan temizlenerek gezi yerleri, oturma alanları ve kafeterya yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Sağlık ocağının diğer yanına voleybol, basketbol sahası ve çocuklar için oyan grubu yapılarak hizmete sunuldu.


ARTIK KANALİZASYON VE YÜZEY SULARI KANALLARA AKIYOR


TTK ait Kılıç ve İhsaniye kortları yeniden düzenlendi ve halkımızın hizmetine sunuldu.


Merkez Mahallesi Atilla İlköğretim arkasında bulunan evler alçakta oldukları için kanalizasyon ve yüzey suları motopompla akıtılması sağlanırken halkın bundan çok muzdarip olduğundan buraların kanalizasyon ve yüzey suları yatay delgi ile Fatih Mahallesindeki kanala akıtılması sağlandı. Buradan Askeritepe ve Tuğlaharmanı mevkiinde oturan vatandaşlarımızda yararlanmaktadır. Fatih Mahallesinin ana yollarında yeniden asfalt çalışması, tali yollarda onarım çalışması yapıldı. Tüm mahallelerde çocuklarımız için ve halk için tehlike arz eden yerlere korkuluk yapılmaya başlandı ve halen devam etmektedir. Eğitim ve Öğretim hizmeti veren tüm okullarımızın önlerine boyalı beton yapılarak, voleybol ve basketbol sahaları yapıldı. İhtiyaç duyulan okulların çevresine korkuluk yapıldı. Beldemizde bulunan tüm camilerimizde halkımızın yazın ve kışın daha rahat ibadet edebilmeleri için klima takıldı. Camilerimizin temizliği için bir temizlik makinesi alınarak camilerimiz her gün temizlenmektedir. Merkez mahallesi Duyar Camii arkasındaki kanalizasyon ve yüzey suları her yağmurda tıkandığından yatay delgi çalışması yapılmaya başlandı ve halen devam etmektedir. 19 Mayıs Mahallesinin tüm ana yolları ve tali yolları parke kaplama çalışmasına başlanıldı. Sırası ile tüm mahalleler aynı şekilde yapılacaktır.


KİMSESİZ VE HASTA VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞUYORUZ


Bu arada Beldemizde bulanan kimsesizler içinde bulunan ve kanserli vatandaşlarımız tespit edilerek kurduğumuz Alo 153 Hasta Birim Merkezimizde görevli arkadaşlar bu hastaları evlerinden alarak gerekli görülen hastanelere gidilerek doktora gösterilmesi ve buralarda yapılması gereken işlemlere yardımcı olmaktadır. İhtiyaç durumunda olanlara maddi destek sağlanmaktadır.


Yine Alo 188 hattı kurularak Mezarlıklar Müdürlüğü oluşturuldu. Cenaze sahipleri bize ulaştıkları takdirde cenaze alınarak morga konulması, yıkanması, kefenlenmesi, mezar yerinin kazılması, defin işlemleri için hiçbir ücret alınmamakta. Erkek ve bayan cenazeler için birer din görevlisi görevlendirildi. Bunun yanında içinde cenaze yıkamak ve morg olarak kullanılacak şekilde olan bir araç tahsis edildi.


Taşbaca mahallesinde oturan vatandaşlarımızın kanalizasyonları bahçelerine veya dereye akıyordu. Bu da yaz aylarında vatandaşlarımız kokudan ve pislikten muzdarip oluyorlardı. Bundan da en çok çocuklarımız etkileniyordu. Bu konuyu ele alarak Taşbaca mahallesinin tamamının kanalizasyona alınması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu işlem ihtiyaç duyulan diğer mahallelerde de devam edecektir. İhtiyaç duyulan mahallelerde yol, duvar, merdiven ve kanalizasyon çalışmaları halen devam etmektedir.


GÖÇÜ DURDURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK


Yıllardır göç alan Zonguldak, yıllardır göç veren il konumunda olduğundan beldemizde bundan etkilenmektedir. Göçü engellemek ve göçe gidenleri yeniden Beldemize getirebilmek için çalışmalara başladık.


KARADENİZ&[#]8217;İN EN GÜZEL SAHİLİNE KAVUŞACAĞIZ


Atıl durumda ve şehrin görünümüne yakışmayan sahil için bir proje çizdirilerek sizinde gördüğünüz gibi prestij parkın yapılmasına başlanıldı ve devam etmektedir. Yine bu parkın devamında agua park, restaurantlar, çay bahçeleri ve gezi yolları yapılacak projenin tamamı yapılınca Karadeniz&[#]8217;in en güzel sahiline kavuşacağız, buraların yapılmasında ve işletilmesinde Kozluda bulunan gençlerimiz iş imkanı bulacaklardır. Sahil projesine uygun olarak İhsaniye Mahallesine kadar aynı işlem yapılacaktır.


Dere ıslahı için çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun için 3 kere AB. Hibe fonlarından yararlanmak için Avrupa seyahati yapılmıştır. Projemiz onaylandığı takdirde İhsaniye deresinden başlanılarak yüzey suları ve kanalizasyonlar borulara alınarak Zonguldak&[#]8217;ta yapılmakta olan atık toplama merkezine akıtılacaktır. Derenin ağzındaki mendirek uzatılarak derenin denize daha rahat akıtılması sağlanarak şu anda mevcut olan lavuarın oraya kadar sandallarla gezinti yapılması sağlanacak.


60 yıl önce yapılan Belediye Binası yetersiz olduğundan Yeni Çarşı Mevkiinde Yeni Belediye Sarayı yapılabilmesi için Tekno Şirketine arsa verilerek belediye sarayının yapılması sağlandı. Kurban Bayramında belediyemizin yüzde 70&[#]8217;ini yeni binaya taşıyacağız.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi