Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gazetede çıkan habere cevapta bulundu.


Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz belediye binasında yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, zabıta müdürlüğüne 15 personel alınacağını söyledi.


Uludüz, &[#]8220;Zabıta Haftası&[#]8217;nın da kutlandığı bugünlerde çalışmalarımız hakkında bilgiler vermek istedik. Zor şartlar altında çalışıyoruz. İnşallah bugünlerde personel eksikliğimizde giderilecek. Kanalizasyon ve fen işlerinin çalışmalarında elimizden gelen desteği veriyoruz. Tütün yasağı çerçevesinde gece gündüz sigara yasağına destek veriyoruz. Mahallelerde vatandaşların şikayetleri var, bunları elimizden geldiği kadarıyla çözmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde personel sayımızı yükselttiğimiz anda terminalde zabıta bulundurmayı düşünüyoruz. Toplum Destekli Polisle beraber halkın şikâyetlerini denetliyoruz. Toplum Destekli Polisle beraber önümüzdeki günlerde &[#]8216;Kaldırımlarımı Geri İstiyorum&[#]8217; projesi ile ilgili çalışmalarımız olacak. Biz bu bütün işlemleri rutin kontrollerini bu personel arkadaşlarımızla yapıyoruz. Biz devlet memuru alamadık. İçişleri Bakanlığı&[#]8217;ndan izin çıkmadı. Sadece hizmet alımıyla bu açığımızı gidermeye çalışıyoruz. Bunlar bizim sıkıntılarımız. Zabıta olmak isteyen 1500 üzerinde başvuru var. Zonguldak halkına en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen bir gazetede, belediye meclis üyeleri zabıtalara ceza kesme konusunda müdahale ediliyor ve esnaf zabıtaya sen git başkanın gelsin şeklinde konuşuyor diye haber çıktı. Cezaların iptal olması söz konusu değil. Belediye meclis üyelerimiz ve Belediye Başkanımız asla bizlere cezaların iptal edilmesi konusunda gelmedi. Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizden asla bize şunu şuradan kaldırın diye bir şeyle gelmedi. Sadece üniversitede 2 çocuk okutan bir oyuncakçıyla sorun yaşandı. Oyuncakçıya bir yer gösterilmiş ancak daha sonra esnafımız tepki gösterilince buradan kaldırılmış. Belediye Başkanının şurada küçük bir şekilde satabilirsin diye söylemiş olmasına rağmen oradaki esnafın tepkisiyle kaldırdığımız vatandaşımızın ben Belediye Başkanıyla konuştum sen git başkanın gelsin, sen bana karışma gibi söylenişi olmuş. Bunlar zaman zaman oluyor ama biz esnafa gittiğimizde birebir bize kimse öyle bir şey söyleyemez. Eğer söylerse de biz zaten gerekli işlemi yaparız, yapıyoruz da. Bunun dışında sağlık denetimlerimizi tam anlamıyla yapamıyoruz. Tam yetki Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünde. Onlar yönlendirdiği zaman elimizden gelen çalışmaları ve denetimleri yapıyoruz. Personel eksikliğimizi en kısa zamanda gidererek Zonguldak halkına daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Alacak olduğumuz 15 zabıta personelden 2&[#]8217;si bayan olacak&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi