Çaycuma Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu&[#]8217;nda yangın semineri ve sonrasında yangın tatbikatı düzenlendi.


Gerçeği aratmayan tatbikatta okulda çıkan yangın nedeniyle mahsur kalan öğrenciler itfaiye tarafından kurtarılarak, ambulansla hastaneye sevk edildi. Ayrıca çıkan ufak yangınların ve alev alan tüplerin nasıl söndürüleceği öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Çaycuma Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ilgiyle izleyen öğrenciler tarafından alkışlandı.


Okul Müdürü Cengiz Erdaş, İtfaiye Haftası nedeniyle öğrencilere bu eğitimin verildiğini ifade ederek; &[#]8220; Öğrencilerimiz yangın öncesinde , yangın esnasında ve sonrasında alınacak tedbirler konusunda itfaiye ekiplerimiz tarafından bilinçlendirildi. Temsili olarak okulda mahsur kalan iki öğrencimiz yangında kurtarılarak hızlı bir şekilde Çaycuma Devlet Hastanesi&[#]8217;ne sevk edildi. Bu tür kazalar yaşandığı zaman büyük kayıplarla karşılaşılıyor. Bu açıdan öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi önemli idi. Emeklerinden dolayı Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tatbikatın oldukça faydalı geçtiğini düşünüyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


Çaycuma Belediyesi İtfaiye Amiri Sebahattin Akyüz ise kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyerek; &[#]8220;Bu okulumuzu yatılı olduğu için seçtik. Tatbikat oldukça gerçekçi ve başarılı geçti. Bu yaştaki öğrencilerin bilinçlendirilmesi kendilerine ileriki yaşlarda büyük fayda sağlayacaktır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi