Ergenekon davası tutuklularından Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Cuma günü yeniden hakim karşısına çıkıyor. CHP&[#]8217;nin Zonguldak ve İzmir örgütleri ise ilk defa organize bir çalışmayla İstanbul Silivri&[#]8217;ye gidiyor. Zonguldak ve İzmir&[#]8217;den hareket edecek olan partililer cezaevi önünde toplanarak adil yargılanma isteyecekler. Ellerindeki döviz ve pankartlarla bu eylemi Türkiye&[#]8217;ye duyurmaya niyetli olan partililer mahkeme sonrasında ortak bir açıklama yaptıktan sonra Silivri&[#]8217;den ayrılacaklar.


CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;1 Ekim&[#]8217;de meclis açıldıktan sonra da meclisten inşallah sağduyu ile tutuklu milletvekillerimizin, tutuklu olan gazetecilerimizin tutukluluğunun sona ereceğini düşünüyoruz. Devleti yöneten mevcut iktidara da buradan bir daha hatırlatma yapacağız. Tamamen yasal zeminler içinde aday olan ve halkın iradesiyle seçildiği halde hala tutuklu bulunan Milletvekillerimizin meclisteki yerlerini alması gerekiyordu. Bunlar olmadı. Tutuklanmalar ne yazık ki peşin cezalandırmalara dönmüş durumda. Adil yargılanma ve masumiyet karinesinin yok sayıldığı görmek hepimizi üzüyor. Aynı durumda ve şartlarda kim olursa olsun bizim gibi düşünür. Herkes yargılanabilir ancak yargılanmaların peşin cezaya dönüştürülmesine itirazımız var. Sayın Mehmet Haberal Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak&[#]8217;ın iradesiyle seçildi. Ama bugün halkın iradesi hala cezaevinde. Sesimizi bir kez de Silivri&[#]8217;de duyurmaya çalışacağız. Mahkemeye girebilir miyiz, giremez miyiz bilemiyorum ancak yapılan haksızlığa karşı sesimizi hem Sayın Mehmet Haberal&[#]8217;a hem Türkiye&[#]8217;ye duyuracağız. Ülke demokrasisi daha fazla yara almadan tutuklu milletvekillerimizin meclisteki yerlerini almalarını istiyoruz. Katılmak isteyen herkesi getireceğiz. İlçe ve bazı beldelerden araçlar kalkıyor&[#]8221; dedi.


Öte yandan Haberal Ailesi başta olmak üzere İstanbul&[#]8217;dan da çok sayıda Zonguldaklının Silivri&[#]8217;ye gelmesi bekleniyor.


Editör: Pusula Gazetesi