Zonguldak kent merkezi son yılların en kötü günlerini yaşıyor. Yıllardır ulaşım ve yol sorunu çeken kent merkezinde zaten daracık olan kaldırımlara yapılan işgallere de engel olan çıkmayınca vatandaşın tepesi atmış durumda.


Son dönem kanalizasyon inşaatı şebeke çalışması nedeniyle durma noktasına gelen trafikte yaşanan felç devam ederken toz toprak içinde yaşam devam ediyor.


Gazipaşa Caddesi başta olmak üzere tüm caddelerde manzara aynı. Yaşanan bu rezilliğin yanında kaldırımların da işgal altında olması vatandaşı canından bezdiriyor. Kaldırımlarda insanlar adeta birbirini ezerken vatandaş bu konuda düzenleme yapamayan yöneticilere tepkili.


Yaşanan trafik kaosu ve kaldırım işgalleri karşısında son günlerde sık sık tartışmalara sahne oluyor. Vatandaş sesini çıkarmaktan endişe ederken yaşananlara tepki gösterenler ise hem hakarete uğruyor, hem tartaklanıyor.



ZABITALAR GÖREV YAPAMAZ DURUMDA


Zonguldak Belediyesi her kaldırım işgali gündem geldiğinde denetime gönderdiği zabıta memurlarına sahip çıkamıyor. Gittikleri yerlerde; &[#]8220;Sen git başkanın gelsin&[#]8221; şeklinde muameleyle karşılaşan zabıta memurlarından ceza yazmaya kalkan veya birkaç defa aynı yeri denetlemeye gelenler küfür ve tehditle karşılanıyor.


Görev yapamaz duruma gelen zabıta memurlarını dikkate almayan bazı manav ve esnaf ise kaldırımları adeta işgal etmiş durumda.


İsminin verilmesini istemeyen bir zabıta memuru; &[#]8220;Bizi göreve gönderiyorlar. Küfür yiyoruz geliyoruz. Biz denetime gidiyoruz adam Belediye Başkanını veya meclis üyesini arayıp bize &[#]8216;Ben konuştum&[#]8217; diyerek tersliyor. Daha önce zabıta müdürümüz ve zabıta memuru arkadaşlarımız yaptıkları denetimden dolayı ölümden döndüler. Bir arkadaşımız hala tedavi altında. Bizimde çocuğumuz ailemiz var. Kime güvenelim? Şikayet oluyor gidiyoruz usulden uyarıp dönüyoruz. Çünkü kimseye güvenemiyoruz. Polisle gittiğimiz oluyor ama o anlık kaldırıyorlar. Polis gidiyor akşam o sokaktan geçemiyoruz. Bu bizimle alakalı bir durum değil. Belediye böyle olursa, ayrımcılık yapılırsa bir şey değişmez. Komşusuna bakan esnaf hep daha fazla çıkar. Biz şikayet olduğunu söyleyip sadece uyarabiliyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.



BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KİMDEN YANA


Zonguldak Belediye Meclis üyelerinden özellikle CHP grubunda yer alan bazı isimlerin kaldırım işgalleri ve yazılan cezalarla ilgili Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e baskı yaptıkları yönünde duyumlar aldıklarını belirten Zabıta memuru; &[#]8220;Burada herkes başkan. Biz de ne olup bittiğini anlamadık. Önüne gelen bizi azarlıyor. Yazılan cezalardan dolayı Belediye Meclis üyelerinden azar yiyen arkadaşlarımız oluyor. Meclis üyelerinin kimden yana olduğunu bilmiyoruz. Her sokakta bir belediye meclis üyesinin mutlaka bir akrabası var. Başkana başka bize başka konuşuyorlar. Biz de zorda kalıyoruz. Sorun bizde değil ki. Zabıta görev yapmıyor diye yazdığınızda olan yine bize oluyor. Bir gün önce ceza yazdığımızı bir gün sonra görmezden gelmek zorunda kalıyoruz. Bu işleri bize değil Başkanımıza sormanız lazım. Eskiden zabıtada görev almak isterdik şimdi kimse zabıta olmak istemiyor. Emekli olup gitmeyi hayal ediyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi