Zonguldak-Ankara çevre yolunun yakınında bulunan bir ekmek fırınında geçen gece ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. İki gün önce sabaha karşı 5 sıralarında fırına giren Y.T. isimli kadın, önce fırında gece tezgahtarı olarak çalışan 45 yaşındaki Coşkun Gemici´den su istedi. Fırının dört köşesini görüntüleyen güvenlik kameralarına ise o andan itibaren yaşanan hırsızlık olayı kaydedildi. Görüntülerde, tezgahtarın getirdiği bardaktaki suyu içen kadın, ardından bardağı tezgahtara geri veriyor. Bardağı alan
tezgahtar, fırının arka bölümüne giriyor. Bu sırada tezgahtarın bir anlık boşluğundan faydalanan kadın, ağzındaki sakızı çiğneyerek önce etrafı kolaçan ediyor. Tezgaha yaklaşan kadın etrafına bakarak kumbarayı alıyor. Kızılay tarafından dağıtılan ve Somali´ye yardım amacıyla 20 günde yaklaşık 100 TL´nin toplandığı kumbarayı eteğinin altına gizleyen kadın, tezgahtarın peşine giderek bir şeyler söylüyor. Kadın hiçbir şey olmamış gibi ekmek fırınından ayrılıyor.
Bu görüntülerin ardından, kumbaranın olmayışı bir gün sonra fark edildi. Kumbarayı yerinde göremeyen fırın çalışanları, önce hırsızlık anını saniye saniye kaydeden görüntüleri izleyip ardından da 155 ´polis imdat´a haber verdi.
Fırına gelip görüntüleri inceleyen polisler, hırsızlık olayını gerçekleştiren kadının kendilerince tanındığını söyleyerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Dalgınlığından faydalanılan tezgahtar Coşkun Gemici ise polis merkezine giderek ifade verdi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi