Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Erdemir ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında yaşanan sorunları son derece çirkin bulduğunu belirterek, Başkan Posbıyık&[#]8217;ı sert bir dille eleştirdi.


Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin Erdemir sayesinde borç batağında olmadığını ifade eden Başkan Uçar: Bu iş şovla, popülist politikalarla olmuyor. Ereğli&[#]8217;deki dev bir sanayi kuruluşuna da sahip çıkacaksınız. Erdemir olmasa Ereğli de yok&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli&[#]8217;de yaşanan kavgalarla ilgili Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Ereğli&[#]8217;de herhalde kavga bitti. Zannediyorum son noktayı koydular. Bundan sonra kavga olacağına ihtimalde vermiyorum. Herkes seçim sonucunda kendini gördü. Seçim sonrasındaki seçim intikamı duygusuyla hareket eden yerel yöneticilerin tabandan gelen tepkiyi de ölçmüşlerdir diye düşünüyorum. Ereğli geçmişten günümüze kadarki süreçte hep kavga eden bir bölge haline gelmiş. Oysaki bu bölge yatırımcıları ve yöneticileri birlik beraberlik içerisinde olsalardı Ereğli bugün olduğunun iki katı olurdu. Sosyal, ekonomik, ulaşım, sağlık her açıdan iki katı olurdu. Ama bugün geldiği noktada Ereğli&[#]8217;nin şuanda ne hastanesi, ne terminali, ne pazaryeri nede yolları Ereğli&[#]8217;ye yakışır bir yol. Kısacası Ereğli&[#]8217;nin her şeyiyle açığı var. Ama herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım. Özellikle yerel yöneticilerin de bu tip kavgalardan uzak durması lazım. Bundan sonraki süreçte Ereğli&[#]8217;de kavga olacağını zannetmiyorum.


KAVGA EDENLER KENDİLERİNE FAYDA SAĞLAYAMADILAR


Genel seçim süreci içerisinde Milletvekili Adaylarımız Ereğli&[#]8217;de hiçbir zaman çatışmaya girmediler. Daha önce Sayın Milletvekilimiz Fazlı Bey&[#]8217;in Devlet Demir Yollarından almış olduğu arazi üzerinde adalet sarayı, okullar ve bir takım kamu binalarının yapılması konusunda çalışmalar yapacağız. Bizim kavgayla, çatışmayla işimiz yok. Kavga edenler, kutuplaşanlar ne Ereğli&[#]8217;ye nede kendilerine fayda sağlamadılar ve sağlamayacaklar. Bizim hedefimiz önümüzdeki süreç içerisinde Ereğli&[#]8217;nin yönetimini almak ve Ereğli&[#]8217;nin yereldeki eksikliklerini de tamamlamaktır.


ERDEMİR OLMADA EREĞLİ DE YOK


Ereğli&[#]8217;de olanları son derece yanlış ve hatalı buluyorum. Erdemir olmasa Ereğli de yok. O nedenle Erdemir&[#]8217;in yöneticileriyle Ereğli&[#]8217;nin yerel yöneticileri bir araya gelerek uzlaşmalıdır. Açıkçası Ereğli Belediyesi Erdemir gibi bir tesis olmasa borç batağında olurdu. Ereğli Belediyesini maddi olarak ayakta tutan Erdemir&[#]8217;dir. O nedenle de Erdemir&[#]8217;e sahiplenmesi, kucaklaması lazım. Eğer bir yerel yönetici gelip Erdemir&[#]8217;deki kotaları mühürlerse, Erdemir&[#]8217;de bir takım yaptırımlar uygulayarak kendini ispatlamaya kalkarsa oraya başka yatırımcılarda gelmez. Ondan sonra Ereğli küçülüyor, ekonomik açıdan zayıflıyor, zafiyete uğruyor diye bas bas bağırırsınız. Bağırmayacaksınız. O zaman hükümeti de suçlamayacaksınız. Suçu kendinizde bulacaksınız. Bu iş şovla, popülist politikalarla olmuyor. Gerçekçi, uyumlu olacaksınız. Ereğli&[#]8217;deki dev bir sanayi kuruluşuna da sahip çıkacaksınız. O nedenle ben yapılanları tasvip etmiyorum. Yerel yöneticilerin uygulamaları son derece çirkindir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi