Zonguldak´ta bir süredir Özel Halk Otobüsçüleri ile dolmuşçular arasında yaşanan ücret tarifesi kavgasında dün iki kişinin bıçaklanması üzerine Kapuz dolmuşçu esnafı yol kapatma eyleminde bulunmuştu.

İhaleyi alan Baran Firması yetkilileri ise olayın yaşandığı anın güvenlik kamerası görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olayda, yolcular ise panik yaşayarak neye uğradıklarını şaşırıyor.

Dün saat 16:00 sıralarında kaydedilen görüntülerde, halk otobüsü önce minibüslerin önünde duruyor. Ardından kavga başlıyor. Panik içinde camdan otobüsün yanında olup biteni izleyen yolculardan birisi, halk otobüsünden inmek istiyor ancak sonra geri dönüyor. Sopaların görüldüğü görüntülerde, başka bir yolcu ise düğmeye basarak halk otobüsünün kapılarını kapatıyor. Panik halindeki yolcular, kapıların kapalı olması nedeniyle inişlerde kullanılan düğmeye basıyor. Kapının kapalı olduğunu gören başka bir bayan yolcu ise "Ne yapıyor bu ya. Açsana kapıyı, kapıyı aç" diye tepki gösteriyor.

Güvenlik kamerasının görüntülediği olayda, otobüsün dışındaki kalabalığın kavgası sürerken içindeki yolcuların paniği ise anı anına kaydediliyor. Halk otobüsünün içindeki bazı yolcular, koltukların arasına gizlenirken, bazıları ise kapıların açılmasını istiyor.

Görüntülerde en dikkat çeken nokta ise 155´i arayan bir yolcunun olayı anlatırken, panik içinde bağıran yolculara "Ya bir dakika" diye bağırması oluyor. Başka bir bayan yolcu ise "Düğmeye basın oğlum fenalık geldi. Kapıları açın, ineceğim ben" diyor. Diğer yolcuları sakinleştirmek isteyen başka bir bayan yolcu ise "Tamam ya, tamam sakin olun. Polis geldi" diyor.
Görüntülerde, polisin gelmesine rağmen otobüsün dışındaki kargaşa sürerken, otobüsün kapıları açılıyor. Bir süre sonra yolcular yine otobüsün kapılarını kapatıyor. Polisin olaya müdahale etmesiyle kavga sona eriyor. Yolcular ise halk otobüsünün olay yerinden ayrılması ile rahat bir nefes alıyor.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturması sürüyor. Olayda yaralanan iki kişinin tedavileri ise hastanede sürüyor.


Editör: Pusula Gazetesi