Zonguldak Özel Ufuk Koleji&[#]8217;nin yeni İlköğretim Okulu&[#]8217;nun temeli görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Çaydamar Mahallesinde, 32 derslikten oluşacak, bünyesinde anaokulu, 80 kişilik öğrenci pansiyonu, 360 kişilik konferans salonu ve spor salonu bulunacak Özel Ufuk İlköğretim Okulu&[#]8217;nun inşaatı, görkemli bir temel atma töreniyle başladı. Yağış altında gerçekleşen törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, TBMM Eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı(GMİS) Eyüp Alabaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, daire müdürleri, bölge işadamı, esnaf ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.



Törende konuşma yapan Okul Müdürü Gökhan Altıntaş, Zonguldak&[#]8217;ta eğitim gönüllüsü iş adamlarınca 1997 yılında 21 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlayan Özel Ufuk İlköğretim Okulu&[#]8217;nun, şu anda bünyesindeki Özel Ufukgül Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileriyle beraber 280 öğrencisi bulunduğunu söyledi. 14 bin metrekarelik alanda yeni bir okul yapımına başlanmasının sevincini yaşadıklarını belirten Altıntaş, kapalı spor salonu, konferans salonu, modern derslik ve laboratuarları, cep sineması ve sosyal alanlarıyla kente değer katacak olan okulun 2012 Eylül&[#]8217;ünde faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti.



Asır Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Sağar da, &[#]8220;Temelleri atılan bu okul birkaç hayırseverin katkısıyla değil, yüzleri ve belki binleri aşan eğitim sevdalısı Zonguldaklının eseridir. 15 yıllık rüyanın bugün gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Bu rüyanın gerçekleşmesinde emeği olan Sayın Köksal Toptan, TTK Genel Eski Müdürü Rıfat Dağdelen, Zonguldak Belediyesi Eski Başkanı Secaattin Gonca ve mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e teşekkürü bir borç bilirim.&[#]8221; dedi.



KÖKSAL TOPTAN: BURAYA OKUL


OLMAZ DİYORDUM, YANILMIŞIM


Temel atma törenine katılan TBMM Eski Başkanı, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise, &[#]8220;Arkadaşlar okul yapmak için bana geldiğinde, buraya okul yapılacağına hiç ihtimal vermemiştim. Ama bugün gördüm ki, bu alanda okul yapmak için ısrar eden arkadaşlarımız ne kadar haklıymış. Muhteşem bir eser olacağına şimdiden yürekten inanıyorum. Özel Ufuk Koleji ve dünyadaki bu tür okulları inşa eden hayırsever işadamlarımız ile eğitim gönüllüsü vatandaşlarımızın engin ufkunu hepinizin huzurunda alkışlıyorum. Bu eserlerde emeği geçenleri kutluyorum&[#]8221; diye konuştu.



VALİ AYYILDIZ: RABBİM BU YOLDA HİZMET


EDENLERİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN


Eğitimin mutlaka yatırım yapılması gereken bir alan olduğunu anlatan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise şunları söyledi: &[#]8220;Bugünkü temel atacağımız ve kısa zamanda bitmesi için dua ettiğimiz okulumuzun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim mutlaka yatırım yapılması gereken bir alandır. Devletimizin bu alandaki en büyük yardımcısı hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu ve şu anda görmüş olduğumuz özel okullar kanalıyla da devlete bu alanda yardımcı olunmaktadır. Dolayısıyla bu mukaddes yüke çok kıymetli Zonguldaklılar ve hayırseverlerimiz de ortak olmaktadırlar. Ben huzurunuzda onların önünde saygıyla eğiliyor, kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Bu yatırım sadece ülkeye yapılıp bir anda bırakılan değil, maddi ve manevi olarak hem burada eğitim görenlerin hem de hayır yapanların karşılık göreceği bir olgudur. Eskilerin bir deyimi var. Hayır herkese nasip olmaz. Dolayısıyla bu okulda emeği geçenlere, bu havayı teneffüs edenlere ben takdirlerimi arz ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim bu yolda hizmet edenlerin yar ve yardımcısı olsun.&[#]8221;



OKULUN TEMELİNE İLK HARÇ ATILDI


Daha sonra Vali Ayyıldız, Köksal Toptan, Ercan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Girgin tarafından butona basılarak okula ilk harç atıldı.


Temel atma töreni, kolej öğrencilerinin davetlilere çikolata ikram etmesiyle son buldu.


Yaklaşık 10 milyon TL&[#]8217;ye mal edileceği belirtilen okul alanı, ayrıca halı saha, jimnastik salonu, tenis kortu, squash salonu, 100 kişilik cep sineması, fuar alanı ve kafeterya gibi bölümlerden oluşacak.

Editör: Pusula Gazetesi