Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, önceki gün hastane yapımıyla ilgili açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Erkan Haberal&[#]8217;ın açıklamalarına yanıt verdi:


Erkan Haberal&[#]8217;ın, Zonguldak&[#]8217;a ticari hesaplar yapmadan, tam teşekküllü bir üniversite hastanesi kazandırmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarına Başkan Uçar: &[#]8220;Madem Zonguldak&[#]8217;ın buna ihtiyacı vardı da niye yapmadınız. Seçim döneminde bunu gündeme getiriyorsanız demek ki bunlar seçim vaadi&[#]8221; şeklinde yanıt verdi.


Erkan Haberal ve CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun&[#]8217;un açıklamaları doğrultusunda açıklama yapmadığını sadece kamuoyunu bilgilendirmek ve yapılacak yatırımların siyasi muhatabı olarak açıklama yaptığını ifade eden Başkan Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Seçim döneminde yapılan bir takım vaatler, özel hastane yapacağım diyenlerin benim sözlerim sonrası açıkçası gocunmamaları lazım. Taahhütte bulunmuşlarsa yapsınlar. Başkenti mi getirecekler, özel hastane mi getirecekler ne isterlerse yapsınlar. Biz özel müteşebbislerin hem sağlık alanında hem eğitim alanında ki yatırımlarına destek verdik ve veriyoruz. Konuyu saptırmalarının hiçbir anlamı yok. Biz merkezi hükümet olarak Sağlık Bakanlığımızın Zonguldak&[#]8217;ta yapacağı kampus bir hastanenin yeriyle uzun zamandır uğraşıyoruz. Uygun yer olması için proje gecikti. İlimizin coğrafi yapısından dolayı böyle bir yer bulamadık. Ama sonuç olarak 69 ambarlarının olduğu bölgedeki işletmecilerimize de bir yer tahsis edilerek biran evvel boşaltılıp Ankara ayağı olan 69 ambarlarının rehabilite edilmesi ve bu vesileyle de sağlık Bakanlığının istediği bu projeyi orada hayata geçirebileceğimizi düşündük. Bunun sonrasında Sağlık Bakanlığı yetkilileri geldi bir takım incelemelerde bulundular. Sayın Valimizde bu konuyla yakinen ilgilendi. Burada bu projeyi hayata geçirebiliriz diye düşündük.


KENDİLERİ İŞİN NERESİNDELER


Bunlarla ilgili açıklama yaparken bizim özel hastaneler ve kamu hastaneleriyle ilişkimiz olduklarını söyleyenler kendilerine bir baksınlar. Kendileri yapmış oldukları açıklamanın neresindeler. İşin neresindeler. Muhatabı, sorumlusu, yetkilisi midirler? İşte bunlara bir bakmak lazım. Yoksa kamuoyunun karşısına çıkıp da iktidar partisinin il başkanına cevap vermektense, seçim öncesindeki taahhütlerini yerine getirsinler. Getirirlerse tebrik ederiz. Getirmezlerse tenkit ederiz. Ama bunu Zonguldak&[#]8217;ta yatırım yapacak özel sektör müteşebbisleriyle siyasilerin kavgasına dönüştürmemek lazım. Biz asla o duygular içerisinde de değiliz.


SİYASİ AYIRIM GÖZETMEKSİZİN YATIRIMCILARIN YANINDAYIZ


Zonguldak&[#]8217;ta yapacakları herhangi bir yatırımda bürokratik bir takım engeller varsa ve bizim yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yaparız. Kısacası Zonguldak&[#]8217;a sağlıktır, eğitimdir ne yapılıyorsa siyasi ayırım gözetmeksizin biz iktidar partisi olarak yanındayız. Ama söylemek istediğimi de yanlış algıladılar. Şu da var; madem Zonguldak sevdalısıydınız, Zonguldak topraklarında büyüdünüz de seçim öncesinde bunları getirip neden hayata geçirmediniz. Madem Zonguldak&[#]8217;ın buna ihtiyacı vardı da niye yapmadınız. Seçim döneminde bunu gündeme getiriyorsanız demek ki bunlar seçim vaadi.


KİM YATIRIM YAPMAK İSTİYORSA BUYURSUN GELSİN


Benim özel hastanelerle ilgim olup olmadığını da özel hastane yetkilileriyle görüşüp araştırsınlar. Hangi özel hastanenin çıkarı uğruna yanına gitmişiz. Hangi hastane sahibiyle bir takım ilişkiler içerisinde olmuşuz. Bunları bir araştırsınlar. Ama onların zihniyeti öyle olduğu için karşısındaki insanlarında olaylara aynı duygularla baktıklarını zannediyorlar. Kim yatırım yapmak istiyorsa Zonguldak&[#]8217;a buyursun gelsin. Bizde destek olalım. Ama 69 ambarlarının olduğu bölgeyi biz Sağlık Bakanlığımızın kampusü haline getirmek istiyoruz. Ağız ve diş sağlığı hastanesinin de ihalesi bitti ve önümüzdeki günlerde yer tahsisi yapılacak. Bunun yanı sıra önümüzdeki günlerde Üzülmez 1 ve Üzülmez 2 tünellerimizin ihalesi yapılacak. İnşallah o tünellerde bittiği zaman Ankara girişindeki ayağımızın da hem sağlık, hem eğitim hemde ulaşım açısından modern bir bölgeye sahip olacak. Biz bunların takipçisiyiz. Yoksa ticari amaç yada kendi menfaatlerimiz uğruna hastane yeri, postane yeri aramıyoruz. Ama ticaret yapmak isteyende yapsın. Kimsenin önünde engel olmayız.



Erkan Haberal ne demişti?



&[#]8220;Bugün seçim vaatleri sırasında, parti haricinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Hastane ve okul sözlerimiz vardı. Biz güzel bir şey yapıyoruz ki hastane projesini elimizden aldılar dedim. Bundan da gocunmuyorum, demek ki doğru bir şey söylüyorum. Aynı zamanda Zonguldak&[#]8217;ın okula ihtiyacı var. Bizim hizmet aşkı ile söylediğimiz bu sözleri, AK Parti İl Başkanı, &[#]8216;Haberalların yapamayacaklarına karşılık söz verdikleri ve halkı kandırdıkları&[#]8217; diye sözler sarf ediyorlar. İl Başkanı Sağlık Müdürü gibi demeç veriyor. Ama bir şey var, Başkent Üniversitesi ne zaman &[#]8216;Özel hastaneyiz&[#]8217; dedi. Bu güne kadar seçimlerde Başkent Üniversitesi Haberal ailesinin özel malı dediği oldu mu? İl Başkanı bilmiyor, bilmediği konuda sözler söylüyor. Biz özel hastane yapacağız demedik ki hastane yapacağız dedik. Özel hastanelerle fazla sıkı fıkı sanırım. Çıkmış &[#]8216;Kandırdılar&[#]8217; diyor. Biz kandırmadık, kandırmadığımız belge devletin yasasıdır. Biz hastane yapacağız dedik, yine diyoruz. Ortaya çıkarmışlar 69 ambarları diyorlar. Siyasi bir argüman olarak kullanmayacağız, bunun garantisini veriyim. Devletin elinden bir şey çıkmasın. Açılımını Zonguldak halkı ile beraber yapalım, personelini beraber alalım 2 sene sonra teslim edelim. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Herkes yasaların ne olduğunu bilmeden konuşuyor. Ben bu açıklamaları duyduğum zaman güldük. Başkent Üniversitesi 1993 yılında kurulmuş ve YÖK&[#]8217;e bağlıdır.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi