Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve yönetimi Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ı ziyaret etti.


Ziyarette Filyos Vadi Projesi konuşulurken, Vali Ayyıldız, Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin herkesin farkında olduğunu ve hayata geçmesi için herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığını vurguladı.


Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, milletvekilleriyle birlikte Maliye ve Ulaştırma Bakanlığına ziyarette bulunmak istediklerini belirterek Vali Ayyıldız&[#]8217;a kendilerini bu konuda öncülük yapmalarını istedi.


Başkan Sarsık konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın ve bizim sorunlarımız oldukça fazla. Filyos Vadisi yıllardır konuşulan bir proje. Sizler izin verirseniz Maliye ve Ulaştırma Bakanlığına ziyarette bulunalım istiyoruz. Milletvekillerimizi de önümüze katalım. Bize bu konuda öncülük yapmanızı istiyoruz. Eğer sizlerde uygun görürseniz şimdiden randevu almak istiyoruz.&[#]8221;


Çaycuma&[#]8217;nın gelişmiş ve kabuğunu kırmaya çalışan bir ilçe olduğunu belirten Vali Ayyıldız, &[#]8220;Çaycuma&[#]8217;yı tebrik etmek lazım&[#]8221; dedi.


Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin hayata geçmesi noktasında herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığını ifade eden Vali Ayyıldız konuşmasında:


&[#]8220;Sadece Zonguldak&[#]8217;ın değil Türkiye&[#]8217;nin sorunları fazla. Ticaret ve Sanayi Odaları bu konuda ilçelerin öncülüğünü yapacaklar. İyi organize olabilirlerse, kendi üzerlerine düşen işleri iyi yaparlarsa o ilçenin kalkınmasını, belinin yere gelmemesini ve ekonominin canlanmasını sağlayacaktır. Ben Çaycuma&[#]8217;yı biliyorum. Gerek havaalanını gerek organize sanayisini diğer yapısına baktık ve oldukça hareketli bir yer. Ereğli-Çaycuma Ticaret ve Sanayi noktasında kabuklarını kırmaya çalışan ve kabuklarını da kırmış ilçelerimiz. Dolayısıyla dışa açılımı sağlamışlar. İnsanlara iş imkanı sağlama noktasında ayrı bir güzelliktir. Yatırım, ticaret, sanayi ne kadar varsa her şey daha iyi olacaktır. O anlamda Çaycuma hem gelişmekte hemde bu anlamda kabuğunu kırmaya çalışıyor. O nedenle Çaycuma&[#]8217;yı tebrik etmek lazım.


Filyos Çaycuma ve Zonguldak&[#]8217;ın Projesi ama aynı zamanda Türkiye&[#]8217;nin projesi. Filyos anlaşıldığı anlamda kendine düşen o görevi yerine getirirse ciddi bir şekilde hem Zonguldak&[#]8217;a hemde Türkiye&[#]8217;ye artılar getirecek. Herkes işin farkında. Ama alt yapı kolay değil. Bir dönemler insanların Filyosla yatıp Filyosla kalktıkları zamanlar olmuş.


HERKES İSTİYOR VE HERKES BİR ŞEYLER YAPIYOR

İnşallah hep birlikte gerekeni yapacağız. Onlarda işlerin farkındalar. Siyasilerimiz de, hükümetimiz de işin öneminin farkında. Herkes istiyor ve herkes bir şeyler yapıyor. İnşallah bunları nihayete erdireceğiz. Bu ciddi anlamda Çaycuma&[#]8217;yı aşan bir proje. Çünkü uluslar arası bir proje. İnşallah biran önce başlanır ve herkes bu projeden yararlanır. Çaycuma güzel ve her anlamda mesafe almış bir ilçemiz. Zonguldak&[#]8217;ın diğer illeri gibi girişimci insanları var. Çaycumalılar güzel gelişmeler ortaya getirmişler.


Editör: Pusula Gazetesi